Bölücülük fitili ateş aldı

 Vali Ulvi Saran, “Kişisel bir olay toplumsal çatışma gibi gösteriliyor” dedi. Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Ramazan davulcusu Mustafa Efşi davul çalarak Bağlarbaşı Mahallesi'nde yürümeye başladı. Rahatsız olan mahalle sakinlerinden Hasan Evli

Bölücülük fitili ateş aldı

 

Vali Ulvi Saran, “Kişisel bir olay toplumsal çatışma gibi gösteriliyor” dedi. Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Ramazan davulcusu Mustafa Efşi davul çalarak Bağlarbaşı Mahallesi'nde yürümeye başladı. Rahatsız olan mahalle sakinlerinden Hasan Evli ve oğlu Servet Evli ile davulcu Efşi arasında tartışma çıktı. Efşi darp edildi. Yakındaki jandarma karakoluna giden davulcu Efşi, Evli ailesinden şikayetçi oldu... Davulcu Efşi ertesi gün yanına kendi ailesini alarak davul çalmaya başladı. Evli Ailesi'nin önüne geldiğinde yeniden başlayan tartışma üzerine Hasan ve Servet Evli'nin dışarı çıkması istendi. Efşi Ailesi'nin beldenin yerlisi olması nedeniyle çevreden toplananlarla birlikte yaklaşık 50 kişilik bir kalabalık oluştu. Bu sırada kalabalıktan üç kişinin attığı taşlar Evli Ailesi'nin camlarını kırdı.


Alevi olduklarını bilmiyorduk

Olaya karışan gençlerin Evli Ailesi'nin Alevi olduğunu bilmediklerini, sadece arkadaşları dövüldüğü için toplandıklarını belirttikleri öğrenildi. Yetkiller olayın BDP'li Sebahat Tuncel ve sanatçı Ferhat Tunç'un gelmesiyle siyasi havaya büründürüldüğünü belirttiler. Malatya Valisi Ulvi Saran, Alevi-Sunni çatışması iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Kişisel bir sürtüşmenin toplumsal bir olaymış gibi gösterildiğine dikkat çeken Saran, şunları anlattı: “Bütünüyle bu şahsi bir sürtüşme. Biraz tartaklanan vatandaş(davulcu), yakın çevresini o kişiye karşı kışkırtınca toplanan grubun söz konusu vatandaşın evini taşlamasından ibaret olan bir durum var. Bazı çevreler sanki bir mezhep çatışması varmış gibi, ya da oruç tutanların, tutmayanlara karşı bir baskısı varmış gibi durumu yansıtıyor. Hiçbir süratle aslı astarı yok.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler