Bölgeye zırhlı araçlar sevk edildi

Şırnak'ın İdil ilçesinde sabahın erken saatlerinde polis ile teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve zırhlı kepçe sevk edildi.Edinilen bilgilere göre, İdil ilçesinde dün gece geç saatlerde hendek kazarak barikat ku

Bölgeye zırhlı araçlar sevk edildi

Şırnak'ın İdil ilçesinde sabahın erken saatlerinde polis ile teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve zırhlı kepçe sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, İdil ilçesinde dün gece geç saatlerde hendek kazarak barikat kuran teröristlere yönelik güvenlik güçleri operasyon başlattı. Sabahın ilk ışıklarında operasyon için hazırlık yapan polis ekiplerine önce helikopter desteği verildi. Teröristlerin yerlerinin belirlenmesi üzerine özel harekat timleri mahallenin belirli noktalarına konuşlandırıldı. Zırhlı araçla anons yapan polis ekipleri, sivil halkın zarar görmemesi için teröristlere uyarıda bulundu. Yapılan anonslara uymayan teröristler, sivil halkın bulunduğu bölgelere ateş açtı. Teröristler, polis ekiplerinin bölgeye gelmesinin ardından uzun namlulu silahlarla güvenlik kuvvetlerine de ateş etti. Polis ekiplerinin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 3 saat sürdü.

TERÖRİSTLER POLİSİN SİVİL HALKIN OLDUĞU YERE ATEŞ ETMESİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞTI

Yeni Mahalle ve Turgut Özal Mahallesi'nde teröristlerin açtığı hendekler ve kurduğu barikatları yıkmaya gelen polis ekiplerine ateş açan teröristler, polisin karşılık vermesini bekledi. Ancak, termal kameralarla sivil halkın olduğunu tespit eden polis ekipleri, karşılık vermeyi tercih etmeyerek halkın zarar görmesini engelledi. Polis, geri çekilerek zırhlı araçlarla halka anons yaptı. Polisin mahallelerde bekleyişi sürerken, yer yer çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Bölgede gerginlik sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem