Bir PKK'lı ölü olarak ele geçirildi

 Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında 1 PKK'lının ölü olarak ele geçirildiği operasyonda 1 teröristin de yakalandığı belirtildi. Bahçesaray'ın Liçan Köyü'ne cuma günü PKK'lılar tarafından yapılan baskı

Bir PKK'lı ölü olarak ele geçirildi

 

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında 1 PKK'lının ölü olarak ele geçirildiği operasyonda 1 teröristin de yakalandığı belirtildi.

 

Bahçesaray'ın Liçan Köyü'ne cuma günü PKK'lılar tarafından yapılan baskında 2 köy korucusu şehit edilirken 1 uzman çavuş yaralandı. Bölgede başlatılan operasyonda aynı gece 1 PKK'lı ölü ele geçirildi. Operasyonları genişleten güvenlik güçleri dün de 1 PKK'lı teröristi sağ olarak yakaladı. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

 

"Yıllardır terör belasından uzak, huzur içerisinde yaşayan Bahçesaray ilçemizin huzur ve sükunetini bozmak amacıyla bazı siyasi oluşumlarında destekleriyle Bahçesaray ilçesine eylem yapmak üzere gelen 2 bölücü terör örgütü mensubuna yönelik olarak 6 Temmuz 2012 günü başlatılan operasyonel faaliyetler sonucunda, 1’i sağ, 1’i ölü olarak 2 bölücü terör örgütü mensubu, 2 adet Kalaşnikof marka piyade tüfeği, 1 adet RPG Roket Atar, 2 adet RPG mühimmatı, 1 adet taarruz el bombası, 8 adet Kalaşnikof şarjörü, 210 adet Kaleşnikof fişeği, 2 adet hücum yeleği ile birlikte ele geçirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler