Bir lodos uyarısı da Topbaş’tan

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da etkili olması beklenen şiddetli fırtınaya ilişkin,“Saatte 80 ile 100 kilometreyi bulacak ölçekte bir lodostan bahsedilmekte. Tedbirli olmak gerekiyor” dedi.Kadir Topbaş, Kabataş-Mahmutbe

Bir lodos uyarısı da Topbaş’tan

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da etkili olması beklenen şiddetli fırtınaya ilişkin,“Saatte 80 ile 100 kilometreyi bulacak ölçekte bir lodostan bahsedilmekte. Tedbirli olmak gerekiyor” dedi.

Kadir Topbaş, Kabataş-Mahmutbey metro hattının birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro istasyonunun şantiyesinde inceleme yaptı. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattını harita üzerinden inceleyen Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kadir Topbaş İstanbul’u etkisi altına alması beklemen fırtına uyarılarına ilişkin “Bizzde bilgi aldık. Devamlı bize aktarıyorlar. Saatte 80 ile 100 kilometreyi bulacak ölçekte bir lodostan bahsedilmekte. Bu geceden itibaren. Tedbirli olmak gerekiyor. Deniz ulaşımında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Özellikle İstanbullular bu tip doğal meteorolojik hareketlere karşı hassasiyet taşımaları gerekiyor” dedi.

“İSTANBUL’UN ABİSİ OLMAK KOLAY DEĞİL”

Büyükşehir Belediyesi’nin Seyrantepe’ye taşınacağı yönündeki iddialara ilişkin, Topbaş, “Bunları okuyunca bizde nasıl bir değerlendirmedir şaşırıyoruz. Bizler yönetim olarak ortaya koyduğumuz hizmetler karşısında İstanbullular bize iki değil üç dönem yetki verdi. Bizde bir güven duygusu var. Muhalefet partilerinin yetkililer, ‘Sayın başkanın ne yapıyorsun ki bizimkilerde seni çok seviyorlar,’ diyorlar. İstanbul’un abisi olmak kolay değil. Bir şirket gibi düşünmek lazım yönetimi. İstanbul Belediyesi büyük bir kurum. 72 binin üzerinde insan çalışıyor bizde. İstanbul’un birçok yerinde dağınık birimimiz var. Bunları bir çatı altında toplasak. Bu işin maliyetini nasıl düşürürüz. Bir değerlendirme yapıldı. Seyrantepe’deki yer metro istasyonu. Metroyla gelirler belediyeye servis olayı da kalkar diye düşündük. Bir proje hazırlattık. Bu gün için uygulamadan vazgeçtik. Metrolar yapıyoruz. Yatırım var ulaşım var. Hep söylerim. Tencerede pişiriyor, kapağında yiyoruz. İsraf olmasın diye tabak almıyoruz” şekline konuştu.

“BENİ YANLIŞ ANLAMIŞLAR”

Sarıyer’de köpeklerin üzerinde deneylerin yapıldığı barınak iddiasına yönelik sorulan bir soruya Topbaş, “Hizmet edeceksiniz, neresinden bakıldığını bile anlayamıyorsunuz. İstanbul’un iki yakasına büyük barınak yapalım. İlçe belediyelerinin kendi bölgelerinde barınak yapma imkanları yok. Büyük bir yatırım biz yapalım, dünyanın en iyisini biz yapalım diye ciddi bir proje çizdik. Hatta sakat olan hayvanların 4 bin civarında hayvanın bakılacağı bir yer yaptık. Geçmiş konuşmalarda 20 bin deyince 20 bin demek başka bir şey demek diye değerlendirmeler yapıyorlar yanlış. Yılda 20 bin civarına buraya hayvan gelebilir. Ve üzerinde operasyon yapılır” şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler