Bingöl'de polis aracına saldırı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 8 polis şehit oldu ve 9 polis yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla Bi

Bingöl'de polis aracına saldırı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 8 polis şehit oldu ve 9 polis yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla Bingöl'deki hastanelere kaldırıldı.

 
Karlıova İlçesi'ne dün yapılan KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler, bugün saat 09.30 sıralarında Bingöl'e dönüş için yola çıktı.
 
 
Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüsün, saat 10.15'te Karlıova'ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK'lı teröristler daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.
 
 
47.20120916134839.jpg
 
Kulakları sağır eden patlamayla birlikte minibüs havaya uçtu ve içindeki 17 polisten 8'i şehit oldu, 9'u yaralandı.
 
Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
 
477.20120916134902.jpg
 
Ambulanslarla Bingöl'deki hastanelere kaldırılan yaralı polisler için acil kan anonsları yapıldı. Başta polisler olmak üzere çok sayıda kişi kan vermek için hastanelere koştu.
 
4777.jpg
 
Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler