| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 24 Ekim 2020 11:39 Güncellenme tarihi: 13 Nisan 2026 14:10

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Trabzon’dan mesaj verdi; Koltuğun büyüsüne kapılanlardan olmayacağız

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Trabzon'da basın toplantısı düzenlendi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul Milletvekilleri Gökhan Zeybek, Turan Aydoğan, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, basın toplantısı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalık, Trabzon değerlendirmesi yaptı.

Çalık, “Doğduğumuz toprakları Trabzonlu Belediye Başkanı olarak temsil etmeye çalışıyoruz. Dünya bile Beylikdüzü’nün ne olduğunu merak edip gelmiştir. Cumhuriyet tarihinde de herhalde böyle bir süreç olmadı.

Gencecik bir adam çıktı ‘hak yemem hakkımı da yedirmem’ dedi ve alın teriyle 2 kez seçimleri aldı.. Kendisiyle çalışmaktan onur gurur duyuyorum. İstanbul’un da dönüşümüne imza atacağız. Sorun yumağı haline dönmüş bir kentten bahsediyoruz” dedi.

Çalık şunları söyledi;

“Trabzon insanı cesurdur, bu topraklar bize çok şey verdi, sıra sizde. Vatana millete bu bayrağa sorumluluğumuz var. Memleket giderse ne sizin yaptığınız mesleğin ne de bizim belediyeciliğimizin kalır. Hiç kimse oturduğu kolu babasının malı gibi görmeyecek ben dahil. Babamızın kaynaklarını kullanarak iş üretmiyoruz. Koltuğun büyüsüne kapılanlardan olmayacağız, görevimiz vatandaşa hizmet etmek. Bunu yapacak olan kadrolar bu masasının etrafından çıkacak. Trabzonlu bir belediye başkanı olarak her zaman mutlu oldum. Burada dostlarla buluşmak beni mutlu etti. Tamamen bu topraklara olan borcumuzdan ötürü buradayız. Bu kente yapılması gereken, fikir anlamda İstanbul’da 39 ilçede tek şehir plancısı başkan benim. Ankara’da vardı, İstanbul ilk kez test ediyor. Trabzonlu olmamın önemli olduğunu düşünüyorum. Geliş amacım Trabzon’da neler oluyor, biz kente dair nasıl aksiyon ve fikir verebiliriz. Ekrem kardeşim 39 ilçeye eşit hizmet götürüyor. Bir farkımız ben o eşitliği sağlayalım diye arada bastırıyorum. Beni de kıramıyor yönetim kadroları, iyi gittiğimizi düşünüyorum. “

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile görüştüğünü ifade eden Başkan Çalık şunları kaydetti; “Murat beye nezaket ziyaretiydi. Vali beyle de konuştuk. Yatırımlardan bahsetti. ‘Denizi dolduralım tünel yapalımla’ yatırım olmaz. Balık yuvaları 70-80 metrede balıkların gözünün kör olduğunu söyledi sayın vekilimiz. Yaptıkları dolgudan dolayı balık çeşitliliğinin azaldığını hepiniz biliyorsunuz. Kör balık ne demek ya. Balıkları bile rahat bırakmamışız. Onların da hayatını bozduk. 1990 yolunda orada can kayıpları yaşanmıştı. Düşünün dere yatağının ne hale geldiğini al bir yanlış yerden daha yanlış yere. Her ne kadar Hesle önünü kessek de düzelteceğiz. Bir algı var onunla mücadele ediyoruz. ‘Bir dikili ağacınız yok’ hayalini bile kuramayacakları ormanlarımız var’ bizim bilim ve akılla işimiz diğer tarafta hiçbiri yok. Cesur olacağız.”

Yeni otogar projeni değerlendiren Çalık, “Alıyoruz yanlış bir yerden yine başka bir yanlış yere taşıyoruz. Dere yatağının yanına..” dedi.

Çalık ayrıca kentin hafif raylı sistemi konuşması ve bu konuda adım atması gerektiğini savundu.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da, “Trabzon’da emeklilerimiz meydanda arkadaşına bir çay ısmarlayamıyor. O insanlara maaş vermeyi lütuf sanan bir iktidar var. Kalan hayatlarında daha huzurlu yaşamaya motive etmek varken lütuf sanılıyor. Parlamentodan seçilen bakanlar halkın içinde dolaşırdı yeni sistemdeki bakanlar valilik protokolüyle ağırlanıyor halkın içine karışmıyor. Bugün CHP milletvekilleri 81 ilde geziyor raporlar hazırlıyor ve çözüm önerileri olarak sunuluyor maalesef kulaklarını tıkamış bir iktidar var. İstanbul’da yapamazsınız edemezsiniz dediler, sevgi kardeşim diliyle inanılmaz bir hikaye yazdı. Tevfik Göksu Trabzon’u bilmiyor. Trabzonluların gösterdikleri fedakarlıkları bilmiyor. Bir kitap var Trabzon’u anlatan ilk örgütlenmeleri anlatan Trabzon insanının milli mücadeledeki duruşunu anlatan kitabı oku öğren diye kitap gönderdim. Umarım Trabzon insanını anlamıştır. Faydalı olduğu kanaatindeyim Trabzon’a sataşmaktan vazgeçti”

Yorumlar (10)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Y
Yusuf yıldız
5 yıl önce

Trabzonun her iki Başkanıda Vizyonsuz" malesef

H
Hasan DOĞAN
5 yıl önce

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın aklı eserinden okunur. Size de iktidar alanı vermiş bu halk(başkanı olduğunuz belediye). Ötekinin ne yapmadığının dile gelmesinden ziyade sizin ne yaptığınızın ele-göze gelmesi daha gayretli ve hizmete amade bir iş yada oluş olmazmı acaba?öteki yanlış yapıyor demekten daha işe yararı; doğrusunu YAPMAKTIR. Söylemek değil, iktidar alanınız var sonuçta.

E
Ercan
5 yıl önce

Trabzon’da yol yapılacak çünkü en önemli eksiklerden. Bunu yaparken de denize de doldurmayıp ya da tünelle de yapmayıp ne yapacaksınız Sn Başkan?

M
Murat mert
5 yıl önce

Tünel yapma, denizi doldurma yol nerden gidecek. Tipik bir CHP zihniyeti.

A
Adem
5 yıl önce

Bi bitmediniz la.Eko fecaat sen ondan beter

Tüm Yorumlar (10)

Y
Yusuf yıldız
5 yıl önce

Trabzonun her iki Başkanıda Vizyonsuz" malesef

H
Hasan DOĞAN
5 yıl önce

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın aklı eserinden okunur. Size de iktidar alanı vermiş bu halk(başkanı olduğunuz belediye). Ötekinin ne yapmadığının dile gelmesinden ziyade sizin ne yaptığınızın ele-göze gelmesi daha gayretli ve hizmete amade bir iş yada oluş olmazmı acaba?öteki yanlış yapıyor demekten daha işe yararı; doğrusunu YAPMAKTIR. Söylemek değil, iktidar alanınız var sonuçta.

E
Ercan
5 yıl önce

Trabzon’da yol yapılacak çünkü en önemli eksiklerden. Bunu yaparken de denize de doldurmayıp ya da tünelle de yapmayıp ne yapacaksınız Sn Başkan?

M
Murat mert
5 yıl önce

Tünel yapma, denizi doldurma yol nerden gidecek. Tipik bir CHP zihniyeti.

A
Adem
5 yıl önce

Bi bitmediniz la.Eko fecaat sen ondan beter

S
Serkan öztürk
5 yıl önce

Terbiyesiz

I
idris
5 yıl önce

yatırımın en iyisi hiçbir şey yapmamak sadece bu kadar basit olanları da sahiplenip biz yaptık demek en kolay yol milleti 5 yıl hizmetsiz şekilde kandırmak chp nin yaptığı en güzel icraat bu menfaatlenirler ama hizmet yok

B
Bahar
5 yıl önce

Chp’nin bir dahaki seçimde Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı sayın başkan olacak. TrabzonUmaza yakışan çalışkan, dürüst. Projececi bir başkan kendileri. Hayırlı olsun.

H
Halil ibrahim
5 yıl önce

Bu adam altı üstü ilçe belediye başkanı, akp nin trolleri akılları sıra onu eleştrip Erdoğan’ı aklayacaklar. 20 yılda ülkeyi çökerten. Adaleti eğitimi hazineyi bitiren, askari ücretin alım gücünü 5 te bire indiren efendilerini aklamak uğruna, ben kötüyüm ana sen daha kötüsün mantığı güden zavallılar..

E
Ercan
5 yıl önce

Nasiiii