Beyaz Saray'dan PKK'ya çağrı

Beyaz Saray yetkilisi, "Son dönemdeki PKK saldırıları ve Türkiye'nin askeri düzeyde yanıtı, IŞİD ile mücadele çabalarıyla  bağlantılı değil. Türkiye'nin terörizme karşı kendini savunma hakkı var ve mevcut  şiddet döngüsü, bizim IŞİD ile mücadelede iş birl

Beyaz Saray'dan PKK'ya çağrı

Beyaz Saray yetkilisi, "Son dönemdeki PKK saldırıları ve Türkiye'nin askeri düzeyde yanıtı, IŞİD ile mücadele çabalarıyla  bağlantılı değil. Türkiye'nin terörizme karşı kendini savunma hakkı var ve mevcut  şiddet döngüsü, bizim IŞİD ile mücadelede iş birliğimizi derinleştirmeye karar  vermemizden önce başladı" dedi. 

Yetkili, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları ve IŞİD  ile mücadelede ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşma hakkında konuştu.

"Son dönemdeki PKK saldırıları ve buna Türkiye'nin askeri düzeyde  yanıtı IŞİD ile mücadele çabalarıyla bağlantılı değil" diyen yetkili, Türkiye'nin  terörizme karşı kendini savunma hakkı bulunduğuna dikkati çekti. 

Yetkili, "Mevcut şiddet döngüsü, bizim IŞİD ile mücadelede iş  birliğimizi derinleştirmeye karar vermemizden önce başladı" ifadesini kullandı. 

Siyasi sürece geri dönmeye yönelik ihtiyacın altını çizmeye devam  ettiklerini de aktaran yetkili, "Türkiye'nin kendini savunmaya yönelik yanıtında sivilleri korumak için tüm makul önlemlerin alması ile uluslararası insani yasalara uygun şekilde eylemlerde bulunmasının" önemini de dile getirdi.

ŞİDDETE SON VERİN

Yetkili, "En önemlisi, mevcut şiddet döngüsünü kırmak. PKK,  Türkiye'deki saldırılarına son vermeli" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem