Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

Karaman'da, doğuştan bedensel engelli olan 11 yaşındaki Neslihan Kılıçoğlu, fizik tedavisi için başladığı yüzmede hem 4 kez Türkiye Şampiyonu oldu hem de yürümeye başladı.Dilek ve Üzeyir Kılıçoğlu'nun üç çocuğundan en küçüğü olan Neslihan Kılıçoğlu'nun 1.

Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

Karaman'da, doğuştan bedensel engelli olan 11 yaşındaki Neslihan Kılıçoğlu, fizik tedavisi için başladığı yüzmede hem 4 kez Türkiye Şampiyonu oldu hem de yürümeye başladı.

Dilek ve Üzeyir Kılıçoğlu'nun üç çocuğundan en küçüğü olan Neslihan Kılıçoğlu'nun 1.5 yaşındayken bedensel engelli olduğu öğrenildi. Doktorunun tavsiyesi ve kendi isteği üzerine 3 yıl önce yüzme sporuna başlayan Neslihan, başarıdan başarıya koşmaya başladı. Neslihan, Mersin ve İstanbul'da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonasında 100 metre sırt üstü ve 100 metre kurbağalama stilinde dört kez Türkiye şampiyonu oldu. Neslihan bu derecelerine iki Türkiye ikinciliği ve bir de üçüncülüğü ekledi. Özel bir kolejde 5'nci sınıf öğrencisi olan Neslihan, haftanın 7 günü havuza gelerek yüzme ve yürüyüş antrenmanı yapıyor.

EN BÜYÜK HAYALİM İSTANBUL BOĞAZINI YÜZEREK GEÇMEK

Neslihan, en büyük hayallerinden birinin İstanbul boğazını yüzerek geçmek olduğunu belirterek "Engelli olduğum için yüzmenin kaslarıma iyi geleceğine doktorum ve ailem karar verdi. Ben yüzmeyi sevdiğim için başladım. Birinci hayalim İstanbul boğazını yüzerek geçmek, ikincisi olimpiyat şampiyonu olmaktır. Çalışmalarımız yoğun geçiyor. Yüzmeyi çok severek yapıyorum" dedi.

"FİZİK TEDAVİ İÇİN YÜZMEYİ SEÇTİ, TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU"

Anne Dilek Kılıçoğlu da, Neslihan bedensel engelli olduğu için fizik tedaviye gittiğini belirterek şöyle konuştu: "Doktorları Neslihan'ın sürekli spor yapmasını tavsiye etti. Neslihan ise, yüzmeyi tercih edip sevdi. Önce bu spora sağlığı için başladı, sonra bu sporda başarılar kazanmaya başladı ve yüzmeyi kesinlikle bırakmayı düşünmüyor. Bedensel engelli olduğunu 1.5 yaşındayken öğrendik. Yüzme sporuna başladığında Neslihan'ı kucağımızda getirip götürüyorduk. İlk 6 ayında iki kişinin yardımıyla ancak suya girebiliyordu. Bir yılın ardından Neslihan, kendi başına suya girip çıkmaya başladı. Şimdi yüzmenin fizik tedaviden daha fazla faydasını gördük. Neslihan, yüzmede dört kez Türkiye şampiyonu oldu. Fizik tedavi için yüzmeyi tercih etti, Türkiye şampiyonu oldu."

"EN BÜYÜK AMACIMIZ NESLİHAN'I YÜRÜTMEKTİR"

Yüzme hocası Aziz Hopyar ise, Neslihan'ın yüzmeye ilk geldiğinde normal öğrenci gurupları ile derslere başladığını belirterek "Neslihan 3 yıldır bizimle çalışıyor. Neslihan ile elimizden geldiğince daha çok antrenman yaptık. Neslihan buraya kucakta geliyordu. Şu an havuza kendi başına girip çıkacak durumda. Neslihan kara ve suda olmak üzere haftada 7 gün antrenman yapıyor. Neslihan kara antrenmanlarını stadyumda yapıyor ve kendi başına bir tur atabiliyor. Neslihan'ın sadece biraz denge sıkıntısı var. Onu aşabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sürekli olarak fizik doktorumuzla görüşmeler halindeyiz. Neslihan için hangi antrenman daha iyi sürekli bunun alışverişindeyiz. En büyük amacımız Neslihan'ı yürütmektir. Neslihan'ın en büyük hayali kendi başına İstanbul boğazını yüzerek geçmektir. Benim hayalim ise Neslihan'ı bir Avrupa şampiyonasında yarışırken görmektir" ifadesini kullandı.

"NESLİHAN, KARAMAN'IN GURUR KAYNAĞIDIR"

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Neslihan'ın en değerli sporculardan biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Şu an ciddi anlamda dereceler alan yaklaşık 2014'den bu zamana kadar 4 tane Türkiye şampiyonluğu, 2 tane Türkiye ikinciliği ve 1 tanede Türkiye üçüncülüğü bulunan bir sporcumuz. Neslihan ile yüzme hocamız birebir ilgileniyor. Neslihan'ın antrenmanları dışında okuldaki durumuyla yakından ilgileniyoruz. Neslihan, Karaman'ın gurur kaynağıdır ve ileride Neslihan'dan Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu bekliyoruz. Neslihan için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler