Baransu belgeyi de yayınladı

Taraf yazarı Mehmet Baransu, Atatürk’ü, şehitleri, askeri ağzından düşürmeyen Aziz Yıldırım’ın, 1983 yılında sahte çürük raporu alarak, askerlikten kaçtığını yazdı. Baransu Yıldırım'ın sahte çürük raporunun belgesini de yayınladı. Yıldırım'ın kendi yerine

Baransu belgeyi de yayınladı

Taraf yazarı Mehmet Baransu, Atatürk’ü, şehitleri, askeri ağzından düşürmeyen Aziz Yıldırım’ın, 1983 yılında sahte çürük raporu alarak, askerlikten kaçtığını yazdı. Baransu Yıldırım'ın sahte çürük raporunun belgesini de yayınladı.

 
Yıldırım'ın kendi yerine yeğeni Osman Yalçın hastaneye soktuğunu ve sahte çürük raporu alındığını kaydeden Baransu, "Sağ ayağınız altı santim kısa mı? Sizin yerinize Osman Yalçın mı heyetin karşısına çıkarıldı? Osman Yalçın da aynı hastaneden aynı raporu aldı mı? Hastanede iki rapor var mı? Osman Yalçın’ın ayağının gerçekten altı santim kısa olduğu ve özel ayakkabı kullandığı doğru mu? Her fırsatta Atatürk’ün kulübüne başkanlık yaptığınızı söylüyorsunuz. Atatürk’ün kulübünün başkanının sahte çürük raporu alıp askerlikten kaçması ne kadar etik? Nihat Özdemir kimdir? Bu kişinin çürük raporuyla ilgisi nedir? (Bu kişinin LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Fenerbahçe eski yöneticisi Nihat Özdemir olmadığı notunu düşeyim.)" sorularını yöneltti.
 
İŞTE TARAF YAZARI BARANSU'NUN O YAZISI...
Baransu, sahte çürük raporu yle ilgili Aziz Yıldırım'a sorular da yönel  
 
Aziz Yıldırım nasıl sahte çürük raporu aldı!
 
Aziz Yıldırım geçtiğimiz günlerde NTV Spor’un konuğuydu. Bir dizi açıklama yaptı. Karşısında gazeteci olmadığı için de kamuoyunu çokça yanılttı. Programdın hemen başında “asker, şehit, Atatürk” kelimeleri üzerinden sömürü yapmaktan çekinmedi.
 
Atatürk’ü, şehitleri, askeri ağzından düşürmeyen Aziz Yıldırım’ın, 1983 yılında sahte çürük raporu alıp askerlikten kaçtığını biliyor muydunuz? Yıldırım, askerden kaçmak için ilginç bir “sahteciliğe” imza atmış ve çürük raporu almış.
 
İşte çürük raporunun hikâyesi:
 
Yıldırım, 1983 yılında İzmir Kemaraltı Askerlik Şubesi’ne müracaat ediyor. Dört yaşındayken düştüğünü, sağ bacağında kısalık olduğunu iddia ediyor. İzmir’deki 800 yataklı Askerî Hastaneye sevki yapılıyor. Evrakta sahtecilikten, yalan beyana bir dizi hukuk dışı uygulama da işte bu sevkin ardından hayata geçiriliyor. Sevkle birlikte çok “zekice” bir işe imza atılıyor. Sosyetik güzel Süreyya Yalçın’ın da kardeşi olan Osman Yalçın, kendisinin yerine hastaneye sokuluyor.
 
Osman Yalçın çocukken düşüyor ve kalçasında oynama oluyor. Sağ ayağında altı santimlik bir kısalık meydana geliyor. Bu yüzden de 1983 sonbaharında Aziz diye Osman hastaneye sokuluyor ve çürük raporu için ilk adım atılıyor.
 
Rapora göre Aziz Yıldırım, 28 Ekim 1983 tarihinde hastaneye gitmiş görünüyor. Oysa hastaneye giden yeğeni Osman.
 
Önce radyoloji servisine uğranıyor. 31 Ekim 1983 tarihinde 21440 numarayla ilk rapor alınıyor. Ardından 2 Kasım 1983 günü bu kez ortopedi servisine gidiliyor. Buradan da 7044 sayı numaralı rapor alınıyor ve 12 kişilik heyetin karşısına çıkılıyor.
 
Röntgen raporunda Yıldırım’ın sağ bacağında eski bir kırık olduğu, “Sağ femur başı eski frakturune bağlı deforme, Femur başı yer değiştirme pozisyonu” tesbit ediliyor. Ortopedi raporunda da “sağ sias iç malkel arasında 6 cm’lik kısalık olduğu” belirleniyor.
 
Bu raporların ardından 4 Kasım 1983 günü Askerî heyet kendisine “askerliğe elverişli değildir” raporu veriyor ve Yıldırım sahte çürük raporuyla askerlikten kurtuluyor.
 
Heyet raporunun altında Prof. Dr. Oktay Karakaş’ın yanı sıra 11 ayrı ismin imzası var. Ege Ordu’su adına da Kıdemli Albay Nuri Akkaş rapora uygundur imzası atıyor.
 
Ortopedi raporunu veren kişi ise 1983 yılında askerliğini Tabip Asteğmen olarak yapan Dr. H. Coşkun İncesoy. İncesoy şuan Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nde çalışıyor. Kendisiyle telefonla görüştüm. 1983 yılında askerliğini Tabip Asteğmen olanak İzmir’deki hastanede yapmış. Ortopedi servisinde çalışmış. Üzerinden yıllar geçtiği için raporla ilgili bir şey hatırlamasının mümkün olmadığını söyledi. Kendisine telefonda konuyu özetledim. Bana “Aziz Yıldırım kim” diye bir de soru sordu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı cevabım üzerine de kendisini hatırladı. Dr. İncesoy konuyu hatırlamadığı gibi kendisinin yerine birinin servise sokulmasını anlamalarının da mümkün olmadığı notunu düştü. “Röntgen çekilir biz de görüneni raporlarız” dedi.
 
Radyoloji raporunu veren kişi ise yine o dönem Tabip Asteğmen olarak askerliğini yapan Dr. Veli Tanrıöver. Tanrıöver’in İstanbul’da çalıştığı hastaneleri aramama rağmen kendisiyle görüşemedim. Ancak Dr. İncesoy, Tanrıöver’in o dönem Radyoloji bölümünde çalıştığını doğruladı.
 
 Şu notu yeri gelmişken düşeyim. Aziz Yıldırım diye Osman Yalçın’ın filmleri çekildiği için her iki doktorumuzu da suçladığım zannedilmesin. Onların çekilen filmleri yorumlayıp, rapor yazdıklarını tahmin ediyorum.
 
İşte Aziz Yıldırım’ın çürük raporunun hikâyesi bu. Kendi yerine yeğeni Osman Yalçın hastaneye sokuluyor ve sahte çürük raporu alınıyor. Böylece askerlikten kaçıyor. Her yazdığıma dolaylı ya da dolaysız bir açıklama yapma ihtiyacı hisseden Aziz Yıldırım, umarım şu soruları mı da cevaplar.
 
Sağ ayağınız altı santim kısa mı? Sizin yerinize Osman Yalçın mı heyetin karşısına çıkarıldı? Osman Yalçın da aynı hastaneden aynı raporu aldı mı? Hastanede iki rapor var mı? Osman Yalçın’ın ayağının gerçekten altı santim kısa olduğu ve özel ayakkabı kullandığı doğru mu? Her fırsatta Atatürk’ün kulübüne başkanlık yaptığınızı söylüyorsunuz. Atatürk’ün kulübünün başkanının sahte çürük raporu alıp askerlikten kaçması ne kadar etik? Nihat Özdemir kimdir? Bu kişinin çürük raporuyla ilgisi nedir? (Bu kişinin LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Fenerbahçe eski yöneticisi Nihat Özdemir olmadığı notunu düşeyim.)
 
Aziz Yıldırım askerlik konuksunda son günlerde rahat olmasının “Bu iş artık bitti” demesinin de bir nedeni var. Çünkü şike davasının görüldüğü günlerde kalbine stent takıldı ve artık askere alınmayacak. Eğer stent takılmasaydı, kamuoyuna açıkladığım bu belgeden sonra “paşa paşa askere gidecekti”.
 
Not: Bir not da “araştırmacı soruşturmacı gazeteci” Uğur Dündar’a... Sayın Dündar, 28 Şubat sürecinde Bakan Bahattin Şeker’in asker kaçağı olduğunu ekranlara getirmiştiniz. Kendi kulüp başkanınızın bu durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fenerbahçe gibi bir kulübün başkanının çürük raporuyla askerlikten kaçması Atatürk’ün kemiklerini sızlatır mı?
 
Not: Sayın Yaşar Büyükanıt... Yıllarca maçları yan yana omuz omuza birlikte izlediğiniz bir ismin sahte çürük raporuyla askerlikten kaçtığını biliyor muydunuz? Ne düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler