Bangladeş Başkosolosluğu önünde ’idam’ protestosu

Bangladeş Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, Bangladeş'te Cemaat-i İslam partisi üyelerinin idam edilmesini protesto etti.Gayrettepe bulunan Bangladeş Başkonsolosluğu'nun önünde bir araya gelen Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği mensupları (Öz

Bangladeş Başkosolosluğu önünde ’idam’ protestosu

Bangladeş Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, Bangladeş'te Cemaat-i İslam partisi üyelerinin idam edilmesini protesto etti.

Gayrettepe bulunan Bangladeş Başkonsolosluğu'nun önünde bir araya gelen Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği mensupları (Özgür-Der) Bangladeş'te cemaat-i İslam Partisi Üyeleri Muhammed Kamaruzzaman, Cemaat-i İslam Partisi genel sekreteri Ali İhsan Mücahid ve Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini protesto etti. Eylem nedeniyle konsolosluk binası önünde geniş güvenlik önlemi alındı. Pankart açan grup bir "İslami hareket engellenemez" ve "Cemaat-i İslam Yalnız Değildir" şeklinde slogan attı.

"AÇIK CİNAYETTİR"

Bangladeş Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapan Özgür-Der başkanı Rıdvan Kaya, "Teröristlerin destek verdiği işbirlikçiler İslami hareket mensuplarını saçma sapan suçlamalarla basit yalanlarla sadece siyasi bir takım idealarla idam gibi insanlık zikretmesi gereken eylemle susturmaya çalışıyorlar. 45 yıl sonra yargılayıp idam etmek açık bir cinayettir. Burada hukuk yoktur. Burada ortaya çıkartılan ikaz edilen ortaya çıkartılan mahkemeler hiçbir şekilde mahkeme değildir. Olağanüstü yargılamalarla tamamen siyasi konjektörün ortaya çıkarttığı ithamlarla bu insanları yargılayanlar sadece İslami hareketi susturmak bastırmak hedefini güdüyorlar. Ve maalesef dünyada Mısır'ından Suriye'sine, Pakistan'dan Afganistan'a dünyanın her yerinden İslami hareketlere savaş açmış küresel haramilerin oluşturduğu propaganda ortamından yararlanarak fırsat bu fırsat diyerek İslami hareket mensuplarını sindirmeye, İslami hareketleri tavsif etmeyi hedefliyorlar" dedi.

Grup daha sonra slogan atarak bina girişine geldi. Grup eylemin ardından dağıldı.

Bangladeş Başkosolosluğu önünde ’idam’ protestosu

Bangladeş Başkosolosluğu önünde ’idam’ protestosu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem