Balyoz davasına devam edildi

  Deniz Kurmay Albay Murat Saka,"Bu salonda söyleyecekleri hakikatlerin biraz daha aydınlığa kavuşmasına imkan sağlayacakken kendi iradeleriyle bu görevi yerine getirebileceklerini bildikleri halde neden hala o cesareti ve erdemli davranışı göstermezler?"

Balyoz davasına devam edildi

  Deniz Kurmay Albay Murat Saka,"Bu salonda söyleyecekleri hakikatlerin biraz daha aydınlığa kavuşmasına imkan sağlayacakken kendi iradeleriyle bu görevi yerine getirebileceklerini bildikleri halde neden hala o cesareti ve erdemli davranışı göstermezler?"

 

Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 106. duruşması başladı.

  

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 188 tutuklu sanık katıldı. Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 62 tutuklu sanık ise çeşitli gerekçelerle duruşmaya katılmadı.

6 tutuksuz sanığın hazır olduğu davaya ikinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise katılmadı. Duruşma, sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

 

Söz alan Tutuklu sanık Deniz Kurmay Albay Murat Saka, avukatı duruşmaya katılmadığı halde kendisinin savunma yapmaya zorlandığını belirterek, "Bu durum Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve evrensel huku kurallarına aykırı olmakla birlikte, delillerin incelemesi yapılmadan iddia makamının esas hakkındaki mütalaasının alınması ve davanın nihayete ulaştırılmasının da usüllere aykırı olduğu kanaatindeyim" dedi.

 

"ISRARLA SIRTINIZI DÖNÜYORSUNUZ GERÇEKLERE"

 

Mahkeme Başkanı Ömer Diken'in daha önce 'deliller ayrıca değerlendirilecek' dediğini şimdi ise 'delilleri hüküm verirken değerlenidireceğiz' dediğini ifade eden Saka, "Masum olduğumuzu belgeleyen o delilleri hüküm safhasında gerçekten değerlendirecek olsanız dahi şu ana kadar haksızlık gördüğümüz gerçeğini değiştirmeyecektir. Siz bizi peşinen cezalandırdınız. Halbuki bizim suçsuz olduğumuzu çok iyi biliyorsunuz. Dijital verilerin sahtelikler içerdiğini ve bizlerin ürünü olmadığını, sıradan bir vatandaşın okuyup anladığı gibi siz de anlıyor ve biliyorsunuz. Ancak ısrarla sırtınızı dönüyorsunuz gerçeklere" diye konuştu.

 

EŞİMİN VE ÇOCUĞUMUN HAKKINI NASIL GERİ ÖDEYEBİLİRSİNİZ Kİ?

 

Gerçekleri dikkate alınmayarak özgürlüklerinden mahrum bırakıldıklarını ifade eden Saka sözlerine şöyle devam etti:

 

"Bu tutumunuzla sadece bizlerin değil eşlerimizin, çocuklarımızın, anne ve baba kardeşlerimizin kul haklarını yüklenmediniz mi? Haksızlığa uğramış olmanın verdiği acılar, sevdiklerimizin sağlık dertlerine yol açmadı mı? Bu haksızlıklar kimi yakınlarımızı hayatlarından alıkoymadı mı? Sizler bu kadar çok insanın hakkını iade edebileceğinize inanıyor musunuz? Benim hakkımı bir tarafa koyalım, eşimin ve çocuğumun hakkını nasıl geri ödeyebilirsiniz ki? Kıymetli yargıçlar bu sorular vicdanlarınızın sesi olarak ömür boyu sizleri huzursuz etmeyecek mi? Adil bir yargılama yapmış olma huzur ve mutluluğuna erişebilecek misiniz?"

 

ÖZKÖK VE YALMAN'A SESLENDİ

 

Sanıkların tanıklığını istediği ancak mahkemenin reddettiği emekli Orgeneraller Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman'a seslenen Saka, "Bu salonda söyleyecekleri hakikatlerin biraz daha aydınlığa kavuşmasına imkan sağlayacakken kendi iradeleriyle bu görevi yerine getirebileceklerini bildikleri halde neden hala o cesareti ve erdemli davranışı göstermezler? Şahitliği kim gizlerse onun kalbi ağır bir günah içindedir. Bu davranış zalimler topluluğuna destek vermek değil midir? Hakikatleri saklayanlar da kul hakkı almadılar mı? Vicdanlarının sesi onlara da rahatsızlık vermeyecek midir?" diye konuştu.

 

" HAPİSLİK HAYATI İSE, BENDEN SONRAKİLERE BIRAKACAĞIM ONURSAL BİR MİRAS OLARAK TARİHTE YARİNİ ALACAKTIR"

 

Gerçeklerin üzerini örtmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini ve o gerçeklerin günü geldiğinde gerçek suçluların ve onlara her seviyede destek sağlamış olanların yakasına yapışacağını kaydeden Saka, "Allah zalimler topluluğunu başarılı kılmaz onlar sadece kısa süre için başardıklarını zannederler.

Bizler gücümüzü gerçeklerden alıyoruz, Biz gerçeklerden aldığımız güçle onurlu duruşumuzu ve haksızlığa karşuı mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğiz. Yatmış olduğum hapislik hayatı ise, benden sonrakilere bırakacağım onursal bir miras olarak tarihte yerini alacaktır" ifadelerini kullandı. Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem