Balyoz davası karar bekliyor

 * Duruşma başlamadan önce tutuklu sanıklarda kendilerini alkışlayan izleyicilere el sallayarak karşılık verdi. "Türkiye sizinle gurur duyuyor" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atan izleyiciler ile sanıklar Gençlik Marşı, Harbiye Marşı v

Balyoz davası karar bekliyor

 

* Duruşma başlamadan önce tutuklu sanıklarda kendilerini alkışlayan izleyicilere el sallayarak karşılık verdi. "Türkiye sizinle gurur duyuyor" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atan izleyiciler ile sanıklar Gençlik Marşı, Harbiye Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'nı okudular. 
 
 
 
* Bu arada, Maltepe Askeri Cezaevi'nde kalan tutuklu sanık Deniz Kurmay Albay Hakan Mehmet Köktürk'ün bu sabah kalp krizi geçirdiğini ve GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. 
 
"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 108. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 248 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklar emekli Orgeneral Ergin Saygun ve Hakan Mehmet Köktürk'ün duruşmaya katılmadı. Duruşmada ayrıca 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Davaya Ergenekon Davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise katılmadı. 
 
AVUKATLAR YİNE DURUŞMAYA KATILMADI
 
Dosyada bulunan delillerin değerlendirilmeden, bazı tanıklar dinlenmeden Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan'ın 920 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmasını protesto eden sanık avukatları duruşmaya yine katılmadı. Duruşmaya sadece 9 avukatın katıldığı görüldü. 4 tutuksuz sanığın son sözlerinin alınmadığını belirten
 
Mahkeme Başkanı Ömer Diken, 4 tutuksuz sanığın son sözlerinin sorulacağını belirtti. 
 
"SUÇSUZUM BERAATİMİ İSTİYORUM"
 
Son sözleri sorulan tutuksuz sanıklar şunlar:
 
-Özgür Ecevit Taşcı:Son sözümü daha önce söyledim.
 
-Berna Dönmez:Suçsuzum, beratimi istiyorum.
 
-Erdem Ülgen:Suçsuzum, beratimi istiyorum.
 
-Abdulkadir Eryılmaz:Suçsuzum, beratimi istiyorum. 
 
DURUŞMAYA ARA VERİLDİ 
 
Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından mahkeme başkanı Ömer Diken, "Dün sanıklara son sözleri soruldu. Duruşmaya karar için ara verildi ancak bir neticeye ulaşılamadığı için duruşma bugüne ertelendi. Bu gün yine son değerlendirmemizi yapmak üzere bir süre daha duruşmaya ara veriyoruz. Daha sonra heyetin karara varması halinde kararımızı açıklayacağız" dedi. Mahkeme Başkanı Diken'in bu sözlerinin ardından salondaki izleyiciler tepki gösterdi. 
 
"TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR"
 
Öte yandan duruşma başlamadan önce, tutuklu sanıkların duruşma salonuna alınmasının ardından izleyiciler alkış tuttu. Tutuklu sanıklarda kendilerini alkışlayan izleyicilere el sallayarak karşılık verdi. İzleyiciler, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan attı. Ayrıca İzleyiciler ve sanıklar Gençlik Marşı, Harbiye Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'nı okudular. Bu arada bazı CHP ve MHP'li vekiller de duruşmaya izleyici olarak katıldı. 
 
TUTUKLU SANIK CEZAEVİNDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ
 
Bu arada, Maltepe Askeri Cezaevi'nde kalan tutuklu sanık Deniz Kurmay Albay Hakan Mehmet Köktürk'ün bu sabah kalp krizi geçirdiğini ve GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. 
 
SANIKLARIN 20 YILA KADAR HAPİSLE CEZALANDIRILMALARI İSTENİYOR
 
İddianamede, tüm sanıkların "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs"suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Balyoz Davası'nın ilk duruşması 16 Aralık 2010 tarihinde başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler