Bakan Zeybekçi: "İdam geri gelsin"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Manisa İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında toplumda infial uyandıran, insanlık suçu işleyen kişiler için idam cezasının yeniden getirilmesini istedi.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Manisa İl kadın K

Bakan Zeybekçi: "İdam geri gelsin"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Manisa İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında toplumda infial uyandıran, insanlık suçu işleyen kişiler için idam cezasının yeniden getirilmesini istedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Manisa İl kadın Kolları Kongresine katılmak üzere Manisa’ya geldi. Manisa’da ilk ziyaretini AK Parti İl Başkanlığına yapan Zeybekci’yi parti girişinde İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve partililer karşıladı. Ziyarette AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş da hazır bulundu.

İl Başkanlığı makamında, Manisa’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Bakan Zeybekci, Kadın Kollarının İl Kongresi için Manisa’ya geldiğini söyledi. İl Başkanlığı Kongresinde de Manisa’da bulunduğunu kaydeden Bakan Zeybekci, “Başbakanımızla birlikte İl Kongresinde buradaydık şimdi de Kadın Kollarının Kongresi için buradayız. Tabii Ege bizim bölgemiz olduğu için Manisa’ya da bu kadar sık aralıklarla gelme imkanı oluyor. Burada dostlarla, değerli teşkilatımızla, Manisalı hemşehrilerimizle bir araya gelme imkanımız oluyor. 7 Haziran seçimleri yaklaşıkta siyasetin kendi mecrasında kendi doğası ve tabiatı gereği hızlanması, bir şekilde hareketlenmesi, bir şekilde rekabetin, yarışın artması demokrasimizi için bir şenlik. Partimiz için de kongrelerimiz ayrı bir şenlik. Biz buna düğün diyoruz, dernek diyoruz. Onun için ben İl Başkanımızı da yeni dönemde seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. Yönetimini de tebrik ediyorum. Manisa’daki bütün ilçe başkanlarımızı da yeni dönemde tebrik ediyorum. İnşallah bu memleketin bu milletin bütün problemlerini siyasetle çözeceğiz. Milletin iradesini kendisine hizmet olarak yansıması için en kutsal yol olarak gördüğümüz siyasetle bu milletin hizmetkarı olacağız. Hizmet kervanına katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kadın kolları kongremizde de inşallah yeni yönetimiyle tazelenen kadın kollarımızla da artık bütün hazırlıklar tamamlanmış olacak ve 7 Haziran seçimlerine de yine yeniden inşallah AK Parti iktidarının yeni dönemine güçlü bir şekilde koşarak, ‘Durmak yok hizmete devam’ diyerek, ‘Durmak yok milletin hizmetkarı olmaya devam’ diyerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İDAM GERİ GELSİN

Bakan Zeybekci dün twitter hesabı üzerinden Türkiye’nin yeniden idamı tartışması gerektiği yönünde attığı tweet üzerine de bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Dün sosyal medya twitter üzerinden yapmış olduğumuz açıklamada da, ben öncelikle kızımıza yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. O güzel yavrumuz, genç kızımız hepimizin yavrusudur. Hepimizin de birçoğumuzun da aynı yaşta çocuğu vardır. Benim de aynı yaşta çocuklarım var, kızım var. Öncelikle yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Rabbim inşallah o yavrumuzu Cennetin en güzel yerine alsın, en güzel yerinde onu ağırlasın. Tabi diğer taraftan Türkiye bazı şeyleri yeniden tartışmalı diye düşünüyorum. Bu şekilde insanlık suçu, bu şekilde nefret suçu, bu şekilde toplumun bütün duygularını rencide eden, toplumu infiale sürükleyen bu tarz olaylarda yine hassasiyetle, yine akılla tartışarak idam cezasını geri getirmeyi tartışmalı Türkiye. Bu benim şahsi görüşümdür. Siyaset bunu tartışmalı, meclis bunu tartışmalı partiler bunu tartışmalı. Bazı popülist mülahazaların dışında bu konu akılla tartışılmalı diye düşünüyorum. Toplum vicdanını, kamu vicdanını rahatlatacak cezalandırma sistemini, bazı böyle özel durumlarda bunları Türkiye olarak çözebiliriz diye düşünüyorum. Buna bir çözüm yolu üretebiliriz diye düşünüyorum. Tabi Türkiye’nin hafızasında idam edilmiş masum insanlar var. Türkiye’nin hafızasında yaşı büyütülerek idam edilmiş çocuklar var. Türkiye’nin hafızasında bilinçaltında idam edilerek bir demokrasi şehidi olarak tarihe geçirdiğimiz Başbakanlar ve bakanlar var. Onun için bu hassasiyetlere de dikkat ederek, Türkiye’de bu tarz ki Özgecan kızımız, yavrumuz, ondan önce masum çocuklar, bildiğimiz babasının dükkanına giderken kaçırılarak hunharca işkence edilerek öldürülen yavrular oldu. Çok küçük yaştaki çocukları kaçırarak başka bir şehre götürerek sanırım Kayseri’deydi. Orada hunharca sabi dediğimiz çocukları katleden caniler vardı. Bunlar toplum vicdanında çok büyük yaralar açmıştır. Bunların gereği hukuk içerisinde tabiki, demokrasiyle, akılla gereğinin yapılması gerekir diye düşünüyorum. Bunu yaparken de tabii ki toplumun hafızasında ki o milli hafızamızdaki kötü anıları canlandırıcı şeylere meydan vermeyecek düzenlemeler yapılmalı. Bu benim şahsi görüşüm. Türkiye kamu vicdanını rahatlatıcı bir şekilde öyle infial yani insanlık suçu, millete karşı, insanlığa karşı işlenmiş olan böyle bir suçta bence gereken cezayı verebilmeli diye düşünüyorum.”

Bakan Zeybekci’nin konulmasının ardından AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan Bakan Zeybekçi’ye içinde Mesir Macunu ve kuru üzümün yer aldığı bir sepet hediye etti.

Bakan Zeybekci AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Tarihi Bedesten binasında yapılacak olan AK Parti İl Kadın Kongresine katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem