Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 04 Ağustos 2026 09:22 Güncellenme tarihi: 04 Ağustos 2026 09:22

Bakan Gürlek açıkladı: "16 ilde usulsüz vatandaşlık operasyonunda 72 gözaltı"

Düşük bedelli gayrimenkulleri sahte ekspertiz raporlarıyla yüksek değerli göstererek usulsüz şekilde Türk vatandaşlığı kazandırıldığı iddiasına yönelik soruşturmada düğmeye basıldı.

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, sahtecilik ve suç örgütlerine yönelik operasyon gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.

687 KİŞİNİN BU YÖNTEMLE VATANDAŞLIK ALDIĞI BELİRLENDİ

Soruşturma kapsamında, düşük bedelli gayrimenkullerin sahte ekspertiz raporlarıyla yüksek değerli gösterildiği ve muvazaalı satış işlemleri üzerinden yabancı uyruklu kişilere Türk vatandaşlığı kazandırıldığı tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, ülkeye girmesi gereken yaklaşık 2,5 milyar liralık girişin sağlanmadığı, bunun yerine gerçeğe aykırı para hareketleri oluşturulduğu ve vatandaşlık almak isteyen yabancı uyruklu kişilerden menfaat temin edildiği belirlendi. Bu yöntemle 687 kişinin Türk vatandaşlığı kazandığı tespit edildi.

16 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Soruşturma kapsamında 90 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonlarda 72 şüpheli yakalandı.

Operasyon kapsamında 7 şirkete el konularak kayyum atandı. Ayrıca 1.045 gayrimenkul, Bodrum'daki bir otel, 15 motorlu araç, bir yat ve 10 banka hesabı hakkında el koyma kararı uygulandı.

VATANDAŞLIKLARIN İPTALİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, bu yöntemle Türk vatandaşlığı kazandığı belirlenen kişilerin vatandaşlıklarının iptaline yönelik çalışmaların da başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarımızın güçlü iş birliği; Başsavcılıklarımız ile kahraman Polis Teşkilatımızın güçlü koordinasyonuyla suç örgütlerine ve sahtecilik faaliyetlerine karşı mücadelemizi tavizsiz sürdürüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Devleti zarara uğratan, vatandaşlık hukukunu istismar eden ve haksız kazanç sağlayan yapılara karşı hukuki mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: Sosyal Medya-Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!