Bakan Eker, o saldırıyı kınadı

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Galip Ensarioğlu'nun tanıtım programına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, partisinin il başkanlığına dün akşam yapılan bombalı saldırıyı değerlendirdi.AK P

Bakan Eker, o saldırıyı kınadı

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Galip Ensarioğlu'nun tanıtım programına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, partisinin il başkanlığına dün akşam yapılan bombalı saldırıyı değerlendirdi.

AK Parti'li Galip Ensarioğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı tanıtım programına katılmak için Diyarbakır'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dün akşam saatlerinde AK Parti İl Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıyla ilgili konuştu. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda partililere seslen Bakan Eker, bombalama olayını gerçekleştirenlerin çözüm sürecinden rahatsız olan kesimlerin yaptığı eylem olarak gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın geliştirdiği, inisiyatif alarak ortaya koyduğu Türkiye'nin birlik ve beraberlik, kardeşlik projesini olan çözüm sürecini biz yeni Türkiye'nin projesi olarak görüyoruz. Biz başkaları gibi, gözyaşı, kan, ızdıraptan, yakma ve yıkmaktan yana değiliz. Biz huzurdan, güvenden, birlik ve beraberlikten, kardeşlikten bütün Türkiye nasiplensin istiyoruz. Bizim çağrımız, hedefimiz, projemiz budur. Ama birileri, yaklaşık bir yıldır yaşanan barış, huzur ortamı ve çözüm süreciyle birlikte gelişen huzurdan çok rahatsız oldu. Birileri partimize saldırıyor. Dün akşam, partimizin Diyarbakır İl Başkanlığı'na atılan bombayla, yanı başında bulunan esnafa verilen zarar, aslında bütün Türkiye'nin kalbinde mahkum olmuştur. Biz bu anlayışı, bu anlayışın arkasında duran zihniyeti kınıyor, şiddetle telin ediyoruz. Bu yol, yol değil. Kimin provokasyon yaptığı, kimin barışı istediği belli. Biz, bu saldırı ve bu gibi saldırılar karşısında adında özellikle barış, demokrasi olan partinin ve onun siyasi sözcüleri, bu şekilde bomba atanları, lanetlemelerini, kınamalarını ve onların arkasında durmamalarına davet ediyoruz.”

"DİYARBAKIR'DA BELEDİYECİLİK HİZMETİ SON 15 YILDIR NEREDEYSE YOK"

Bakan Eker, konuşmasında yerel seçimlere de değinerek, Diyarbakır'da belediyecilik hizmetinin yeterli bir derecede olmadığını anlattı. Diyarbakır'ın tarihine yakışmayan bir şekilde belediyecilik hizmetinin verildiğini dile getiren Bakan Eker, yeni bir belediyeciliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Bakan Eker, "Bu şehir, binlerce yıl çok sayıda medeniyetin yaşandığı bir yerdir. Ama bu şehri özellikle, son 30 yıl içerisinde yaşanan problemler ve onun ardında gelen süreçte şehir eskiden sahip olduğu medeniyete mamur değil. Belediyecilik hizmeti son 15 yılda neredeyse yok. bu şehre yakışmayan, şehrin insanına, tarihine, kültürüne yakışmayan belediyecilik hizmetleriyle yönetiliyor. Bu şehir buna layık değil. Vatandaşlarımızın siyasi düşüncesi her ne olursa olsun, genel seçimlerde kime oy verirseniz verin. Diyarbakırlıların yaşam kalitesini artıracak, şehrini güzelleştirecek, sokağını temiz tutacak ve şehrin daha güzel hale getirecek bir belediyeciliğe ihtiyacımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem