Bakan Çelik'ten sigorta müjdesi!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, evlere temizliğe giden, hasta bakıcılığı yapan yaklaşık 450 bin kadının sigortalı yapılmasını sağlayacaklarını, bu konuda aile paketine ekleme yapacaklarını söyledi. Bazı gazeteciler ile sohbet eden Bakan Çelik, 450 bin ev çalı

Bakan Çelik'ten sigorta müjdesi!
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, evlere temizliğe giden, hasta bakıcılığı yapan yaklaşık 450 bin kadının sigortalı yapılmasını sağlayacaklarını, bu konuda aile paketine ekleme yapacaklarını söyledi. Bazı gazeteciler ile sohbet eden Bakan Çelik, 450 bin ev çalışanını yok sayamayacaklarını belirterek, doğum izni gibi düzenlemelerin yer aldığı aile paketine bu yönde bir düzenleme eklemeyi planladıklarını kaydetti.
 
İSTİHDAM BÜROSU YAPACAK 
 
Çelik, "Aile paketinde evde çalışan gündelik işçiler yok. Biz bunu ne zaman gündeme getirsek, kölelik düzeni diye zıplıyorlar. Bu kişiler istihdam bürolarıyla irtibatlandırılacak. Onların hem türlü hakları ve iş güvenliği şartlarını bu istihdam büroları sağlamak zorunda olacak" dedi. İş güvenliği konusunda bakanlığın istihdam bürolarını muhatap alacağına dikkat çeken Çelik, şöyle devam etti: "Mesela mevsimlik işçileri nasıl taşıyorlar, hangi imkanlarda çalıştırıyorlar, barınmaları konusunda ne yapılıyor, muhatap alacağımız bir yer olacak. Kölelik düzeni diye bağırıyorlar ama şu andaki durumları köleliğin de köleliği... Amacımız çalışma hayatındaki tüm kayıtdışılığı ortadan kaldırmak. Herkesi kayıt altına almak ve asgari de olsa tüm haklardan yararlandırmak istiyoruz. Bunun peşindeyiz." 
 
'TAZMİNAT FONU İŞÇİNİN HAYRINA'
 
Kıdem tazminatı fonu ile ilgili yasanın seçimden önce çıkması gerektiğini ifade eden Çelik, "Fona karşı çıkmak 11 milyon çalışana ihanettir. Mevcut sistem aynen sürerken, hiçbir hakkı olmayan 11 milyon işçiye hak vermek istiyoruz. Ortaya koyduğumuz formüller kimseyi mağdur etmez" dedi. Mevcut çalışanların eski sitemde kalmaları ve haklarının korunması konusunda gerekeni yaptıklarının altını çizen Çelik, sendikalara, "Hiç kıdem tazminatı alamayan işçileri sisteme sokmaya çalışıyoruz. Yapmak istediğimiz budur" mesajı verdi. Çelik, şöyle devam etti: "Eğer bu konuda direnç gösterirlerse, işçilerin o sendikaların kapısına gidip tazminatlarını o sendikalardan istemeleri gerekir. Şimdi hesaplanan orana yakın öneriler getireceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler