Bakan Çelik'ten önemli açıklamalar

Katıldığı bir progrmada soruları yanıtlayan Bakan Çelik, Suriyeli Kaçak çalışanlarla ilgili "Çalışma ve Sosyal Güvenlik raporu Faruk Çelik kaçak çalışan Suriyeliler'le ilgili ellerinde müfettiş raporu bulunduğunu açıkladı. Durumun farkındayız. Müfettişler

Bakan Çelik'ten önemli açıklamalar
Katıldığı bir progrmada soruları yanıtlayan Bakan Çelik, Suriyeli Kaçak çalışanlarla ilgili "Çalışma ve Sosyal Güvenlik raporu Faruk Çelik kaçak çalışan Suriyeliler'le ilgili ellerinde müfettiş raporu bulunduğunu açıkladı. Durumun farkındayız. Müfettişlerin kaçak Suriyeliler ile ilgili raporları var. Ancak bu raporları işleme koyamıyoruz. Koyarsak şirketleri kapatmamız gerekebilir" açıklamasında bulundu.
 
Faruk Çelik Türkiye'de 50 bin açık iş olduğuna dikkat çekerek, "Bu işlere uygun veya bu işlerde çalışmak isteyen insan bulamıyoruz" diye konuştu.
 
Çalışma Bakanı bunun yanında Bağ-Kur'lulara getirilecek 'dondurma' hakkıyla ilgili olarak da "1.3 milyon Bağ-Kur'ludan alacağımızı donduruyoruz. Bu aslında 20-30 yıllık kronik bir sorundu. Bu ülkede genel sağlık sigortası var. Kimseye borcu var diye sağlıktan yararlanamazsın diyemezsin" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem