Bahçeli: Türkiye'deki 20 İl PKK'nın hedefinde

MHP lideri Devlet Bahçeli, "PKK'nın nihai hedefi olan dört parçalı bağımsız Kürdistan devletinin kurulması için Kuzey Kürdistan olarak Türkiye topraklarında gözlerini diktikleri alan kendileri açısından alan hakimiyeti oluşturulmasıyla berraklaşmıştır. Al

Bahçeli: Türkiye'deki 20 İl PKK'nın hedefinde

MHP lideri Devlet Bahçeli, "PKK'nın nihai hedefi olan dört parçalı bağımsız Kürdistan devletinin kurulması için Kuzey Kürdistan olarak Türkiye topraklarında gözlerini diktikleri alan kendileri açısından alan hakimiyeti oluşturulmasıyla berraklaşmıştır. Alan hakimiyetinin kapsamı Şırnak, Hakkari, Ağrı, Van, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Tunceli, Şanlıurfa, Siirt, Batman, Bitlis, Mardin, Kilis, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Adıyaman, Iğdır ve Kars olmak üzere 20 ildir. Bu 20 ilin toplum nüfus içindeki payı 8 milyon 644 bin 92'dir. Türkiye yüzölçümüne oranı yüzde 14.50'dir." açıklamasında bulundu.

Bahçeli, dün Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta'da gerçekleştirdiği Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından bazı gazetecilerle özel sohbetinde şu mesajları verdi:

"HDP İLE AYNI KUYUDA OLMAM"

Türkiye'yi anayasamızın ilgili maddesine göre seçime götürebilecek bir hükümetin kurulmasının adı seçim hükümetidir. Dört bakanlığı bize verecekler dört bakanlığı da HDP'ye verecekler. Bu aynı kuyunun içerisine girmek değil midir? Eğer bu böyleyse biz 57 yılı boşa mı geçirdik.

'20 İL PKK'NIN HEDEFİNDE'

PKK'nın nihai hedefi olan dört parçalı bağımsız Kürdistan devletinin kurulması için Kuzey Kürdistan olarak Türkiye topraklarında gözlerini diktikleri alan kendileri açısından alan hakimiyeti oluşturulmasıyla berraklaşmıştır. Alan hakimiyetinin kapsamı Şırnak, Hakkari, Ağrı, Van, Diyarbakır, muş, Bingöl, Tunceli, Şanlıurfa, Siirt, Batman, Bitlis, Mardin, Kilis, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Adıyaman, Iğdır ve Kars olmak üzere 20 ildir. Bu 20 ilin toplum nüfus içindeki payı 8 milyon 644 bin 92'dir. Türkiye yüzölçümüne oranı yüzde 14.50'dir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem