Bahçeli: "Büyük bir üzüntü duydum"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Fikriyatı ne olursa olsun Türk edebiyatının usta kalemi, Türk romanının dev ismi Yaşar Kemal’in vefatından büyük bir üzüntü duydum” dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Yaşar Ke

Bahçeli: "Büyük bir üzüntü duydum"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Fikriyatı ne olursa olsun Türk edebiyatının usta kalemi, Türk romanının dev ismi Yaşar Kemal’in vefatından büyük bir üzüntü duydum” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Yaşar Kemal’in vefatıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Bahçeli, Yaşar Kemal’in vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Gavurdağı’nın eteklerinde yoksul ve yetim bir köylü çocuğu olan İnce Memed’in Abdi Ağa isimli bir zalime verdiği mücadeleyi ondan okuduk. Haksızlığa direnmenin, merhametsizliğe dik durmanın, Anadolu yaylarında, Anadolu bozkırlarında kurulan hayallerin teferruatlı tasvirini onda gördük. Osmaniye’nin Hemite (Gökçedam) köyünde doğan Yaşar Kemal arkasında onca hatıra, onca eser bırakarak ebediyete intikal etmiştir. Fikriyatı ne olursa olsun Türk edebiyatının usta kalemi, Türk romanının dev ismi Yaşar Kemal’in vefatından büyük bir üzüntü duydum. Merhumun 92 yıllık ömrü sanki roman gibiydi. Bu romanın sayfaları açıldıkça içinden hayatın bizatihi kendisi çıktı, satır satır Anadolu döküldü. Halkından kopmayan merhum Yaşar Kemal’e Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler