Bahçeli: Başarılı değil ama mağlup da olmadık!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli "1 Kasım'da aldığımız neticenin bir başarı olduğu iddiasında değilim ancak mağlup da olmadığımıza yürekten inanıyorum" dedi.    Bahçeli ayrıca "Kimse meraklanmasın bu milliy

Bahçeli: Başarılı değil ama mağlup da olmadık!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli "1 Kasım'da aldığımız neticenin bir başarı olduğu iddiasında değilim ancak mağlup da olmadığımıza yürekten inanıyorum" dedi. 
 
Bahçeli ayrıca "Kimse meraklanmasın bu milliyet çınarı gerekirse arınarak, budanarak büyüyecek" ifadelerini kullandı.
 
İşte Bahçeli'nin açıklamasından satır başları:
 
Sizleri ekranları başında aziz vatandaşlarımı, yurt dışında yaşayan kardeşlerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dosta ve düşmana bozkurt gibi dikilen arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. MHP, nerede diyenlere bizim ne yaptığımız sorgulayanlara 'yıkılmadık, ayaktayız' diyoruz. Onurlu ve omurgalı yürüyüşümüze devam ediyoruz. Düşeceğimizi, zannediyorlardı alayı birden havasını aldı. Çünkü bizi tanımıyorlar.MHP'ye harekat düzenleyen kim olursa olsun bedeli ağır olacaktır. Yalancıların, müfterilerin tezgahlarına rıza göstermeyiz, geçit vermeyiz. Şu güne kadar inanmadığımız hiçbir ilişki içinde olmadık.
 
MHP'ye operasyon düzenleyen, buna yarım akıllarıyla yataklık edenler fitne halindedir. Karalık ayak oyunlarına boyun eğmedik.
 
Sahte müslümanlara, takiye odaklarına yüzümüzü döndük. İhanete karşı sadakat kalkanıyla karşı durduk. Yine de hakkımız yedirmedik. Kimse meraklanmasın bu milliyet çınarı gerekirse arınarak, budanarak büyüyecek.
 
Komplo kuracaklarmış önümüzü kesmeye çalışıyorlarmış. Hiç bir saray saldırısı hiç bir küresel saldırı önümüzde durmamış duramayacaktır.
 
Türkiye 4 ay 23 günlük arayla 2 milletvekili seçimi yaşadı. Siyasi tarihimizde ilk kez yaşanan bu durum tüm çirkinliğiyle devam etmiştir.
 
Türk milleti 7 Haziran'da tüm kurumlara bir mesaj vermişti. Türk milleti üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi. Erdoğan 7 Haziran'ı beğenmedi. AKP kontrolden çıktı. Türkiye'yi hiddet ve dehşet döngüsüne itti.
 
1 Kasım'da beklentinin altına düştüğümüz açık bir gerçektir. Her şeyden önce türlü iftiraya rağmen partimize desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruö. Elbette bu bir başarı değil. Ama mağlup da olmadık. İyi niyetli eleştirilere kulağımızı kapatmıyoruz.. Milletimizin verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde gerçekleştireceğiz.
 
Şunu açıkça söylemek isterim ki 7 Haziran ve 1 Kasım'dan çıkaracağımız dersler var. Kendimizi anlatmakta zorluk çektiğimiz bir kitlenin varlığı ortadır. 1 Kasım seçimleri olağanüstü şartlarda yapılmıştır. Bizden kopan kardeşlerimizi de saygıyla karşılıyorum.
 
AKP ne yapmış da oyunu 4 milyondan fazla arttırmıştır. AKP'ye, HDP'ye CHP'ye oy veren milletimizin tercihine saygı duyuyoruz. Türkiye'de ne değişmiştir! AKP'nin yüzde 49.5 oy oranı bizim göremediğimiz hangi politikaların mükafatıdır. Terör sonlanmış asayiş ve günvelik mi sağlanmış? Allah için söyleyin 4 ay 23 günde AKP neyi başardı da tek başına iktidar olmuştur?
 
Mehmetçiklerin vatan toprağunda protesto edilmesi asla unutulmayacaktır. Askerlerimizi işgalci gibi gösterenelere yazıklar olsun, yedikleri içtikleri haram olsun.
 
HDP'nin başkanlık sistemi dahil tüm modeller ghörüşülür demesi tesadüf değildir.
 
Şimdi 1 Kasım'da MHP'nin başarısız olduğunu söyleyenlere dikkat ediniz. Diyorlar ki mevcutla devam edilirse ilk sçeimde baraj altında kalacaktır. MHP hiçbir şeyden korkmaz. Her şey bir yana şahsımla ilgili gazetelerde, TV'lerde söylenmeyen bir şey kalmamıştır. Hepsi de günahlarımızı alıp günahkarlığın dibini boylamıştır. Bizde teslim edilecek işgale bırakılacak silinmesi seyredilecek bir parti yoktur.
 
Kimse kaçak güreşmesin. Bizim kaybetmemiz için her türlü yol denendi. Asıl hedef Türk milletiydi.
 
MHP soyguna, yolsuzluğa, rüşvete, harama, küresel cinayetlere hayır dedi. Yine söylüyorum bunların hepsine sonuna kadar hayır diyorum. Ülkemizin çıkarlarını görmezden mi gelseydik. Hata mı ettik.
 
Eyyamcılığa, gevşekliğe prim mi verseydik? Müfterilere omuz mu verseydik? Biz de defteri soldan verilecekler arasında mı yer alsaydık? Besmeleyde devletin hazinesini kemirenlere, buyrun küpünüzü daha da doldurun mu deseydik? Varsın oyumuz düşsün, varsın bir kısım kardeşimiz bizden uzaklaşsın, biz dimdik duracağız. Bunların hepsinin hesabına başlarını geçirelim.
 
1 Kasım seçiminin kazananı belli kaybedeni Türk milletidir.
 
Fransa'daki menfur saldırıyı bir kez daha kınıyoruz. Fransa'nın terör kapsamındaki sicili hiç de iç acçıcı değildir. Fransa'nın bugüne kadar PKK'ya verdiği desteği gözden geçirmesini istiyorum. Acılara rekabet ettirmeden teröre karlı ortak paydada buluşalım
 
Paris'te ölenle Beyrut'ta Sana'da Ankara'da ölenlerin farkı yoktur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem