Bağdat Hükümeti'nden şok istek

 Irak Başbakanı Maliki’nin Başbakan Erdoğan’ın Türkiye davetini reddetmesinin altında yatan neden ortaya çıktı. Irak Bakanlar Kurulu, ülkedeki herhangi bir yabancı devlete ait askeri güçlerin varlığını reddetme kararı aldı. AFP’nin duyurduğu habere göre I

Bağdat Hükümeti'nden şok istek

 

Irak Başbakanı Maliki’nin Başbakan Erdoğan’ın Türkiye davetini reddetmesinin altında yatan neden ortaya çıktı. Irak Bakanlar Kurulu, ülkedeki herhangi bir yabancı devlete ait askeri güçlerin varlığını reddetme kararı aldı. AFP’nin duyurduğu habere göre Irak Bakanlar Kurulu, haftalık olağan toplantısından sonra yaptığı yazılı açıklamada, ”Irak’ta herhangi bir yabancı devlete ait askeri kuvvetlerin yer almasını ve bundan sonra da yabancı güçlerin ülkeye girmesini yasaklayan” bir karar aldığını açıkladı. 
 
Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Bakanlar Kurulu’nun ”Önceden Irak makamları ve yabancı devletler arasında imzalanmış ve bu devletlere ülkede askeri kuvvetlerini bulundurma hakkı veren anlaşmaların feshedilmesi ve sürelerinin uzatılmaması yönünde” Irak Parlamentosu’na tavsiyede bulunduğunu onayladı” dedi. 
 
Sözcünün açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: ”Türk Hükümeti’nin terörle mücadele kapsamında Irak’a sınır ötesi asker gönderme konusunda parlamentodan yetki talebinde bulunması, komşuluk prensibine ve iki ülke arasındaki iyi ilişkilere aykırıdır. Irak’ın güvenliği ve egemenliğini çiğneme anlamına gelir. Irak Bakanlar Kurulu, Irak’ta herhangi bir askeri üs veya varlığı kabul etmeyecektir. İsyancılara yönelik kovalama adı altında Irak’a asker girmesini reddeder.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem