Atatürk Havalimanı’nda uçuşlar başladı

Atatürk Havalimanı’nda uçuşlar normale dönmeye başladı. Havalimanı’nda kar temizleme çalışması sürerken, dünden beri bekleyen İranlı yolcular uçuşların yapılamasını ıslık ve alkışlarla protesto etti. Hava muhalefetinden dolayı bir süredir seferlerin yapıl

Atatürk Havalimanı’nda uçuşlar başladı
Atatürk Havalimanı’nda uçuşlar normale dönmeye başladı. Havalimanı’nda kar temizleme çalışması sürerken, dünden beri bekleyen İranlı yolcular uçuşların yapılamasını ıslık ve alkışlarla protesto etti.
 
Hava muhalefetinden dolayı bir süredir seferlerin yapılamadığı Atatürk Havalimanı’nda uçuşlar normale dönmeye başladı. Kar yağışının durmasının ardından iniş kalkışlar yapılmaya başlandı. Seferlerin yapılacak olması nedeniyle uçaklarının kalkıp kalkmayacağını öğrenmek isteyen yolcular kontuarların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
 
Günlük ortalama bin 200 uçak seferinin yapıldığı Atatürk Havalimanı’nda, kar esaretinin yaşanması nedeniyle dün sadece 246 sefer yapılabildi. Pistlerin karla kaplandığı, uçakların buz kestiği ve uçak park yerlerinin kullanılamaz hale geldiği limanda, sadece 118 kalkış, 128 iniş gerçekleştirildi.
 
Gece ve sabah saatlerinden itibaren Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri yoğun bir şekilde kar altında kalan pist ve park alanlarını temizleme çalıştı. Temizleme çalışmalarının hızlanmasıyla, THY’nin Londra, New-York, Aeroflot Hava Yolları’nın Rostov ve Atlasglobal Havayolları’nın Erivan uçakları limandan kalkış yaptı. DHMİ yetkilileri, kar yağışının öğleden sonra etkisini azaltması halinde, tüm uçuşların yavaş yavaş normale döneceğini kaydetti.
 
APRONDA KAR ÇALIŞMASI YAPILAMADI
 
Atatürk Havalimanı apronunda kar temizleme çalışması yapılmadığı için, körüklerin yanına gelen araçlar karlara saplandı. Uçağın camlarını temizlemek için gelen teknik personel, uçağın ön camlarını temizledikten sonra aracıyla ayrılmak isteyince kara saplandı. Uzun süre araçlarını kurtarmak için uğraşan personel, zorlada olsa araçlarını kardan çıkardı.
 
UÇAKLARIN CAMLARINI SÜPÜRGE İLE TEMİZLEDİLER
 
Geceyi Atatürk Havalimanı’nda geçiren uçakların kar nedeniyle kapanan ön camlarını teknik ekip uzun saplı süpürgelerle temizledi. Bir teknisyen ise uçağın camından sarkarak camı temizlemeye çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.
 
YOLCULARDAN ISLIKLI PROTESTO
 
Bu arada dün geceden beri Atatürk Havalimanı’nda kalan İranlı yolcular TABAN Havayolları’nı protesto etti. İstanbul- Tebriz seferleri yapan TABAN Havayolları kar nedeniyle uçamayınca yolcuların tepkisini çekti. Atatürk Havalimanı’nda alkış ve ıslıklarla protesto eden yolcular, kendilerine bilgi verilmediğinden şikayet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem