Atatürk anmasında görsel şölen

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında İzmir'de Buca Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Anma töreninde Atatürk'ün halka seslendiği görüntüsü, belediye binasına yansıtıldı.Anma töreni, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve marşların halka dinletil

Atatürk anmasında görsel şölen

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında İzmir'de Buca Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Anma töreninde Atatürk'ün halka seslendiği görüntüsü, belediye binasına yansıtıldı.

Anma töreni, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve marşların halka dinletilmesiyle başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla şarkılara eşlik eden vatandaşlar, ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı. Buca Belediyesi Başkanı Levent Piriştina, yine belediye binasına yansıtılan animasyon görüntü ile konuşma yaptı. Piriştina, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz. Büyük dahiyi matemle değil, sadakatle anıyoruz. Atatürk, dünyada hayranlık uyandıran başarıları, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ilkeleri ile tarihe ve insanlığa mal olmuş büyük bir önderdir. Her sabah gözlerimizi bir cumhuriyet ülkesine açma ayrıcalığını bizlere armağan eden Atamızın emanetine sahip çıkacağız. Büyük önderleri büyük uluslar yetiştirir. Türk ulusu, insanlığın yetiştirdiği unutulmaz kişilikleri arasından yer alan büyük Atasıyla haklı olarak övünmekte ve kıvanç duymaktadır. Bu bilinçle ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu süreçte onu ve fikirlerini anlamak ve gelecek nesillere doğru anlatabilmek için her zamankinden daha fazla çaba sarf ediyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğini de göremez. Biz cumhuriyet çocukları olarak nereden geldiğimizi biliyoruz. Biz milyonlarız. İzindeyiz Atam" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ

Piriştina'nın konuşmasının ardından, telefon üzerinden yurt genelinden çekilen görüntüler de ekrana yansıtıldı. Genci, yaşlısı, çocuğu, kadını ve erkeği ile onlarca kişinin Atatürk'e hitaben çektiği görüntülerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da mesajı yayınlandı. Kılıçdaroğlu mesajında, "77 yıldır aynı inanç ve kararlılıkla emanetine sahip çıkıyoruz. İzindeyim Atam" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR, ATATÜRK'E MESAJINI OKUDU

Halkın heyecanla beklediği final kısmında ise Atatürk'ün halka seslenirken çekilen görüntüsü, animasyon görüntülerle birlikte halka izlettirildi. Atatürk'ün seslenişini dinleyen vatandaşlar "Atam izindeyiz" sloganları attı. Törenin sonunda, alanı dolduran vatandaşlar hep bir ağızdan "Varlığımızın en kutsal temeli olan Türk istiklal ve cumhuriyetinin sonsuz bekçileriyiz. Bu karar, sarsılmaz irademizin, değişmez ifadesidir. İstikbalde hiçbir kuvvet, bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Bizler bütün hızımızı senden, milli tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun kuvvetli temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetiniz olan Türk istiklal ve cumhuriyeti varlığımızın esası olarak eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. Bu kutsal emanete yönelen içeriden ve dışarıdan bütün girişimler inanç dolu göğsümüze çarparak parçalanacaktır. İstiklal ve cumhuriyetimize kast edecek düşmanlar en modern silahlarla donanmış olarak en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaklardır. Çünkü istiklal ve cumhuriyetimize kast edenler karşılarında 5 bin yıllık şerefli Türk tarihinin yılmaz evlatlarını, cumhuriyeti ve devrimlerinin aydınlık, inançlı gençlerini bulacaklardır. Ey Türk'ün büyük Atası istiklal ve cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman içinde bulunacağımız durum ve şartlar ne olursa olsun kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz. Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip kendimizi büyük Türk milletine adarız" yazısını okudu.

Tören, 10. Yıl Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Atatürk anmasında görsel şölen

Atatürk anmasında görsel şölen

Atatürk anmasında görsel şölen

Atatürk anmasında görsel şölen

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem