Atama bekliyordu, şehit oldu

 Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan Emrah Aral'ın matematik öğretmeni olduğu ve KPSS'den aldığı 85 puanın ardından atama beklediği ortaya çıktı.Afyonkarahisar'daki askeri cephanelikte meydana gelen ve 25 askerin hay

Atama bekliyordu, şehit oldu

 

Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan Emrah Aral'ın matematik öğretmeni olduğu ve KPSS'den aldığı 85 puanın ardından atama beklediği ortaya çıktı.

Afyonkarahisar'daki askeri cephanelikte meydana gelen ve 25 askerin hayatını kaybettiği patlama tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Şehit haberleri 25 eve ateş düşürdü. Şehit Onbaşı Emrah Aral'ın (25) Manisa'nın Gölmarmara ilçesindeki evinde yas var.

Askere gitmeden önce vekil öğretmenlik yaptığı öğrenilen Emrah Aral'ın KPSS'den 85 puan aldığını ve atanmayı beklediği öğrenildi.

Şehidin haberinin babası Reşat Ural'a henüz bildirilmedi. Oğlunun yaralı olduğu söylenen baba, fenalaştığı için Devlet Hastanesi'nde kontrol altında tutuluyor.

Anne Emine Aral'ın ise haberi aldıktan sonra fenalaştığı ve evde baygın olarak doktor kontrolünde yattığı öğrenildi.

1 aylık asker olduğu belirtilen Emrah Aral'ın şehit olduğu haberi memleketine ulaştıktan sonra Aral'ın yakınları ailesinin oturduğu eve Türk bayrağı astı.

Şehidin amcası Hasan Aral, yaptığı açıklamada Emrah'ın Ramazan Bayramı'ndan 10 gün önce vatani görevine başladığını, ilk görev yeri olan Samsun'dan sonra Afyonkarahisar'a gittiğini söyledi. Emrah Aral'ın matematik öğretmeni olduğunu kaydeden amca Aral, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Askerliğini bitirip, görevine başlamayı hayal ediyordu. Bundan dolayı dağıtım iznini bile kullanmadı. Afyonkarahisar'a geleli 3 gün olmuş, 3 günlük askerin cephanelikte işi ne? Biz bunu anlayamıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler