Askeri helikopter korkuttu, acil iniş yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı muharebe arama kurtarma ekibi, bu kez kendileri kurtarılmayı bekledi.Antalya'daki G 20 zirvesinde görev yapacak askeri personeli taşıyan askeri helikopter, gökyüzünde teknik arıza yapınca Konya'nın Beyşehir ilçesinde arazi

Askeri helikopter korkuttu, acil iniş yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı muharebe arama kurtarma ekibi, bu kez kendileri kurtarılmayı bekledi.

Antalya'daki G 20 zirvesinde görev yapacak askeri personeli taşıyan askeri helikopter, gökyüzünde teknik arıza yapınca Konya'nın Beyşehir ilçesinde araziye zorunlu iniş yapmak durumunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Konya 3.Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Antalya'ya G 20 zirvesinde görev yapmak üzere kalkan 135.Filo Komutanlığı'na bağlı muharebe arama kurtarma helikopteri, Beyşehir semalarına geldiğinde havada arızalanınca zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Askeri helikopter, ilçeye bağlı Gökçimen Mahallesi yakınlarındaki harman yeri mevkisindeki açık araziye zorunlu iniş yaptı.

Beyşehir Jandarma Komutanlığı ekipleri, zorunlu iniş yapan askeri helikopterin bulunduğu yere intikal ederek önlem alırken, Konya'dan kalkan ikinci bir helikopter ise bölgeye hareket etti. Zorunlu iniş yapan helikopterin bulunduğu bölgeye intikal ederek inen helikopterdeki bakım ekibi, diğer hava aracındaki arızayı gidermek için seferber olurken, Antalya'ya gidecek kurtarma ekibi ile ekipmanları ise gelen bu helikoptere nakledildi. Havalanan helikopter Antalya'ya hareket ederken, arızalı helikopter de arızasının giderilmesinin ardından kalkış yaptı.

Gökçimen Mahallesi Muhtarı Ali Ünsal, bölgede gökyüzünde gördükleri bir askeri helikopterin havada anormal bir şekilde irtifa kaybettiğini görünce düşmesinden tedirginlik duyarak kendi aracıyla arazide takip yapıp helikopterin iniş yaptığı alana geldiğini vurgulayarak, "Helikopterin arıza nedeniyle bir iniş alanı aradığını anlayınca, durumu Jandarmaya bildirdik. Jandarma ekipleri de gelerek burada güvenlik tedbiri aldı. Muhtarlık olarak helikopterdeki askerleri personelimize yardımcı olduk, destek vererek diğer helikopter gelinceye kadar çay servisi yaptık" diye konuştu.

Askeri helikopter korkuttu, acil iniş yaptı

Askeri helikopter korkuttu, acil iniş yaptı

Askeri helikopter korkuttu, acil iniş yaptı

Askeri helikopter korkuttu, acil iniş yaptı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler