Askeri helikopter düştü: 6 ölü

Mısır Ordu Sözcüsü Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, orduya ait bir helikopterin Mersa Matruh çölünde hava ve kara kuvvetlerinin teröristleri takip ettiği esnada düştüğünü ifade etti. Helikopterin ani bir teknik

Askeri helikopter düştü: 6 ölü

Mısır Ordu Sözcüsü Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, orduya ait bir helikopterin Mersa Matruh çölünde hava ve kara kuvvetlerinin teröristleri takip ettiği esnada düştüğünü ifade etti.

Helikopterin ani bir teknik arıza nedeniyle düştüğünü kaydeden Semir, olayda 4 mürettebatın ve 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtti.

Semir, ordunun Sitra bölgesinde teröristlere ait 4 aracı imha ettiğini, sınır muhafızlarının da 5 aracı ele geçirdiğini ifade etti.

Öte yandan, görgü tanıkları ise askerlerin Mısır-Libya sınırı yakınındaki Sellum bölgesinde silahlı kişilerle çatıştığını ve söz konusu helikopterin bu nedenle düşmüş olabileceğini öne sürdü.

Mısır'ın batı çölünde silahlı örgütler bulunmuyor ancak DAEŞ, bu bölgede 22 Temmuz'da kaçırdığı Hırvat rehineyi dün infaz etmişti.

Mısır ordusuna saldırılarıyla tanınan Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt, 10 Kasım 2014 de DAEŞ liderine biat ettiğini, dört gün sonra da adını "Sina Vilayeti" olarak değiştirdiğini açıklamıştı. Söz konusu örgüt ile ordu arasında özellikle Sina Yarımadası'nda sık sık çatışmalar yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler