Askere ‘kolluk gücü’ yetkisi

 Hükümet, Kara Kuvvetleri birliklerine “kolluk gücü” yetkisi vermek için düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Düzenlemeyle askerler yol kontrolü sırasında araçlarda arama yapabilecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in "terörle daha etkin mücadele iç

Askere ‘kolluk gücü’ yetkisi

 

Hükümet, Kara Kuvvetleri birliklerine “kolluk gücü” yetkisi vermek için düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Düzenlemeyle askerler yol kontrolü sırasında araçlarda arama yapabilecek.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in "terörle daha etkin mücadele için yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu" açıklamaları hükümet kanadında da yankı buldu.
 
Adalet Bakanlığı, askerin terörle mücadelede daha rahat çalışabileceği bir yasal değişiklik için teknik çalışma yapıyor.
 
Adalet Bakanlığı, bu konuda bir yasal değişiklik için hazırlıklara başladı.
 
Bu ay içinde Bakanlar Kurulu'na gelmesi beklenen düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetleri, diğer kolluk kuvvetlerinin kullandığı yetkilerin bir kısmını kullanabilecek.
 
Kara Kuvvetleri birliklerine de "kolluk gücü" yetkisi verilecek. Ancak bu yetki, "fezleke hazırlama" ve "adli işlemler" için kullanılmayacak.
 
Yol kontrolü yapan bir Kara Kuvvetleri Birliği’nin araçlarda arama yapabilme yetkisi mevzuata girecek.
 
Bakanlık, cezaevlerinde "aile odası" kurulmasına yönelik yasal düzenlemeyi Ekim ayı içinde Meclis'te görüşülecek şekilde tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem