Asker Ailesinin Yardım Çığlığı

 PKK'lılar tarafından kaçırılan iki askerin aileleri çocuklarının bırakılması için BDP'den yardım talebinde bulundu. Diyarbakır- Bingöl karayolunda 19 gün önce yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan iki askerin ailesi BDP Genel Başkanı Selahattin Demirt

Asker Ailesinin Yardım Çığlığı

 PKK'lılar tarafından kaçırılan iki askerin aileleri çocuklarının bırakılması için BDP'den yardım talebinde bulundu.

 

Diyarbakır- Bingöl karayolunda 19 gün önce yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan iki askerin ailesi BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ederek çocuklarının bırakılması için yardım talebinde bulundu.

Selahattin Demirtaş zorunlu askerliğin kaldırılmasını ve vicdani ret hakkının tanınması gerektiğini söyledi.

 

Diyarbakır- Bingöl karayolunu 6 ağustos tarihinde kesen Pkk'lı teröristler durdurdukları otobüste Trabzon, Artvin ve Bayburt'taki birliklerine giden erler Mardinli Hadi Gizli ile Şanlıurfalı Ramazan Başaran ve Reşat Çeçen'i kaçırdı.

Ağabeyi ve yeğeni PKK'ya katılan Reşat Çeçen'in annesi Fatma ve babası Cemal Çeçen oğullarının kaçırılmasından iki gün sonra Mazlum- Der Diyarbakır Şubesi'ne giderek yardım istedi. Diğrer erler Hadi Gizli ile Ramazan Başaran'ın yakınları da bugün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a başvurarak yardım istedi.

 

"DEMİRTAŞ'TAN YARDIM İSTEMEYE GELDİK"

 

Hadi Gizli'nin ağabeyi Halil İbrahim Gizli ve Ramazan Başaran'ın babası Osman Başaran'la görüşen Selahattin Demirtaş, kaçırılan askerlerin bir an önce serbest bırakılmalarını beklediklerini söyledi.

Kardeşi Hadi'den 6 Ağustos'tan bu yana haber alamadıklarını söyleyen Halil İbrahim Gizli, "Pkk, yol kesme sonucu Pkk 3 askerimizi almış. Biz bunun haberini otobüs firmasından aldık.

Haber alamıyoruz ve ailece bu durumdan çok üzgünüz" dedi. Pkk'nın kaçırdığı kardeşinin sağ salim kurtarılması için Selahattin Demirtaş'tan yardım istemeye geldiklerini söyleyen Halil İbrahim Gizli, "Biz çocuklarımızı zorunlu olarak askere gönderiyoruz. Oysa ki bir savaş ortamı var. Bu savaşın sona erdirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

 

"BÜTÜN SİYASİ KURUMLAR ÖLÜMLERİN SORUMLUSUDUR"

 

 

Kaçırılan askerlerin ailelerine devletin değil otobüs firmasının haber verdiğini ileri süren Selahattin Demirtaş, "19 gündür 3 asker Pkk tarafından alıkonulmuş. Bu çocuklar canlıyken değer verilmiyor. Hayatlarını kaybettikleri zaman şehit edebiyatı yapılıyor. Başbakan İsrail'i eleştiriyor. İsrail başbakanı tek bir asker için bile girişimde bulunuyor. Bu çocukları zorla savaşa gönderiyorsan değer vermek zorundasın " diye konuştu.

  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem