Asgari ücretli futbolcular var!

 Ekonomi gazetecileriyle dün sohbet toplantısında bir araya gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, sosyal güvenlik sisteminde bugüne kadar yapılan yenilikleri ve sonuçlarını anlattı. Bazı profesyonel futbol kulüplerinde yabancı futbolcular

Asgari ücretli  futbolcular var!

 

Ekonomi gazetecileriyle dün sohbet toplantısında bir araya gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, sosyal güvenlik sisteminde bugüne kadar yapılan yenilikleri ve sonuçlarını anlattı.

 

Bazı profesyonel futbol kulüplerinde yabancı futbolcuların ve teknik direktörlerin bile asgari ücretten gösterildiğini gördüklerini belirten Acar, şunları söyledi:

 

"Bakıyoruz transfer sezonunda, aldıkları rakamları görüyoruz ama asgari ücretli gösterilen futbolcular ve antrenörlerle karşılaştık. Eksik beyanda bulunanları tespit edip uyardık. Üst sınır olan 6,5 katını beyan etmelerini istedik ve bunun sonucunda 38 milyon liralık bir ilave kazancımız oldu." 

 

TV dizilerinde halk bilinçlendirilecek


Toplumda var olan bazı algıları kırmak istediklerini dile getiren Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Gereksiz yere kan tahlilleri MR çekimleri yapılmasının ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorsunuz, geçtiğimiz ay dizi yapımcılarıyla da buluştuk. Onlar söz verdi bize. Önümüzdeki sezon bir MR çektirmenin, gereksiz yere fazladan ilaç kullanımının ne kadar zararlı olduğunu anlatacaklar dizilerinde. Halkımızı bilinçlendirmemiz gerekli. Ayrıca akılcı ilaç kullanımı üzerine yazılmış eserleri tüm halkımızla buluşturmak istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem