Arınç: Türkçe dünya dili oldu

ARINÇ'TAN TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NA ÖVGÜBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkçenin dünyanın birçok ülkesinde 300 milyon kişi tarafından konuşulduğunu, cazip bir dil haline geldiğini söyledi. Türkoloji enstitüleri ve bölümleri açıldığını belirten Arınç, Tür

Arınç: Türkçe dünya dili oldu

ARINÇ'TAN TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NA ÖVGÜ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkçenin dünyanın birçok ülkesinde 300 milyon kişi tarafından konuşulduğunu, cazip bir dil haline geldiğini söyledi. Türkoloji enstitüleri ve bölümleri açıldığını belirten Arınç, Türk okulları açan girişimcilerin ve artık geleneksel hale gelen Türkçe Olimpiyatları'nın, Türkçenin dünyada prestijli bir dil haline gelmesinde büyük rol oynadığını belirtti.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin (TDED) düzenlediği Liseler Arası 'İstanbul Türkçesi' konulu deneme yarışmasının ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Yarışmanın ödül törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TDED Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'le birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve ilçe belediye başkanları katıldı. Törende dereceye giren 30 öğrenciye çeşitli ödüller verildi.

"115 ÜLKEDE TÜRKÇE KONUŞULUYOR"

Törende bir konuşma yapan Arınç, dünyanın birçok ülkesinde artık Türkçe konuşulduğuna dikkat çekti. 10. Türkçe Olimpiyatları'nı hatırlatan Arınç, "115 ülkeydi zannediyorum, yanlışım olabilir, 1500'e yakın Türkçeyi konuşan öğrenci geldiler, şarkılar söylediler, oyunlar oynadılar, hitabette birbirleriyle yarıştılar. Gördük ki Türkçe şimdi 115 ülkede de öğrenilmeye başlandı, konuşulmaya başlandı" dedi.

Türkçenin bir dünya dili haline gelmesinde 'Türkçe Sevdalıları'nın önemine vurgu yapan Arınç, "Dünyanın birçok ülkesinde Türkçe sevdalısı girişimciler gittiler, okul açtılar. Türkçe burada belki kısır bir dil haline getiriliyor ama bütün dünya Türkçe öğrenmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Arınç, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem