Ankara’ya füze, İstanbul’a İHA saldırısı olabilir!

Türkiye’ye yönelik olası hava saldırısı senaryolarını mercek altına alan Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), tehditlere karşı koymaya yönelik konsept geliştirdi.   Çalışma, Çin ile görüşmelerin sona erdirilmesinin ardından yerli olarak üretilmesi öngörüle

Ankara’ya füze, İstanbul’a İHA saldırısı olabilir!
Türkiye’ye yönelik olası hava saldırısı senaryolarını mercek altına alan Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), tehditlere karşı koymaya yönelik konsept geliştirdi.
 
Çalışma, Çin ile görüşmelerin sona erdirilmesinin ardından yerli olarak üretilmesi öngörülen uzun menzilli hava savunma sistemlerinin, Anadolu’nun hangi noktalarında konuşlandırılmasının planlandığına dair ipuçları da içeriyor.
 
SSM’nin hazırladığı “Hava Savunma Konsepti ve Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi” başlıklı videoda, Ankara ve İstanbul gibi büyük kentleri hedef alabilecek olası tehditlerin yanı sıra Diyarbakır Hava Üssü, Aksaz Deniz Üssü ve Mersin Akkuyu Nükleer Santralı gibi kritik tesislere yönelebilecek tehditlere de yer verildi.
 
Youtube’da da paylaşılan videoda, tehdit senaryoları ve bu tehditlere nasıl karşı konulacağı özetle şu ifadelerle anlatıldı:
 
ANKARA: BALİSTİK FÜZE
 
1. Senaryo: “Türkiye sınırları dışından Ankara şehir merkezine yönelen orta menzilli (1300+ km) balistik füze tehdidi bulunmaktadır. Bu tehdit Ankara’ya konuşlu uzun menzilli füze savunma sistemiyle imha edilecektir. Her ne kadar sistemin kapsama alanı 120 kilometre olsa da sistem balistik füze tehdidini ancak 25 kilometre menzile kadar olan mesafede önleyebilecektir.”
 
İSTANBUL: İHA
 
2. Senaryo: “İstanbul şehir merkezine yönelen 300+ kilometre menzilli insansız hava aracı (İHA) tehdidi bulunmaktadır. Bu tehdit, İstanbul’a konuşlu uzun menzilli füze savunma sistemiyle imha edilecektir.
 
Sensörler tarafından tespit edilen İHA, keşif görevini icra edemeden veya varsa mühimmatını bırakma fırsatı bulamadan 120 kilometre menzilde imha edilecektir.”
 
DİYARBAKIR: SEYİR FÜZESİ
 
3. Senaryo: “Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’na sınır ötesinden düşman unsurları tarafından bırakılan 250+ kilometre menzilli seyir füzesi bulunmaktadır. Bu tehdit Diyarbakır’a konuşlu orta menzilli (max. 40 km) Hisar-O sistemiyle imha edilecektir. Sensörler tarafından tespit edilen seyir füzesi hedefe ulaşmadan imha edilecektir.”
 
AKSAZ: DENİZDEN FÜZE
 
4. Senaryo: Aksaz Deniz Üssü’ne açık denizden, deniz seviyesinde alçaktan uçarak, gizlenerek gelen 120+ kilometre menzilli seyir füzesi tehdidi bulunmaktadır. Bu tarz tehditlerin tespiti ancak çok kısa menzilde mümkün olabilmektedir. Bu tehdit Aksaz’da konuşlu çok kısa menzilli (max. 8 km) hava savunma sistemi Korkut ile imha edilecektir. Kendisini gizleyerek gelen tehdidin tespiti ve imhası ancak son anda mümkün olacaktır.”
 
AKKUYU: JET TAARRUZU
 
5. Senaryo: Akkuyu Nükleer Santralı’na açık denizden uzun menzilli (250+ km) mühimmat bırakmak üzere seyreden savaş uçağı tehdidi bulunmaktadır. Savaş uçakları normalde kısa ve orta menzilli hava savunma sistemlerinin menziline girmeden mühimmat bırakıp dönmektedir. Bu tehdit, Akkuyu’da konuşlu uzun menzilli hava savunma sistemiyle imha edilecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler