Alkol yasağına iptal davası

Ankara Barosu Başkanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (TAPDK) yılbaşı sepetlerine getirdiği alkol yasağı için iptal davası açtı.Danıştay'a sunulan dava dilekçesinde, TAPDK'nın Tütün Mamulleri ve Alkollü İçeceklerin Satışına ve Sunumuna İl

Alkol yasağına iptal davası

Ankara Barosu Başkanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (TAPDK) yılbaşı sepetlerine getirdiği alkol yasağı için iptal davası açtı.

Danıştay'a sunulan dava dilekçesinde, TAPDK'nın Tütün Mamulleri ve Alkollü İçeceklerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik'in 19 ve 20. maddelerine dayanarak yılbaşı sepetlerinin içerisinde tütün mamulleri ve alkollü içeceklerin yer almaması yönünde karar aldığı anımsatıldı.

Dilekçede, "Dava konusu karar, her şeyden önce özel hayata açıkça müdahale olup Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) aykırıdır. İnsanların hediye seçme özgürlüklerine Kurul kararı ile bu şekilde müdahale edilmesi, açıkça hukuka aykırıdır" denildi.

Dava dilekçesinde TAPDK karanının yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, iptalini istedikleri TAPDK kararının yasa ve yönetmeliğe aykırı olduğunu belirterek, "Yasa ve yönetmelikte böyle bir yasak yok. Hiçbir idari işlem ve karar, yasaya ve yönetmeliğe aykırı olamaz. Dolayısıyla TAPDK böyle bir karar alamaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler