Ali Şükrü Bey'in torunu Firuz Kanatlı öldü

Tatil için gittiği Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası'nda geçen çarşamba günü geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Eti Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı'nın eşi, Eti Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Eti Gıda Yönetim Kurulu üye

Ali Şükrü Bey'in torunu Firuz Kanatlı öldü

Tatil için gittiği Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası'nda geçen çarşamba günü geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Eti Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı'nın eşi, Eti Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Eti Gıda Yönetim Kurulu üyesi 73 yaşındaki Gülay Kanatlı, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

30746628.jpg

Eşi Firuz Kanatlı ile Eti markasının temellerini atan ve sevenlerinin 'Eti anne' dedikleri Gülay Kanatlı'nın cenazesi özel uçakla Yunanistan'dan Türkiye'ye getirildi. Eti’nin görünmeyen kahramanı olarak nitelendirilen Gülay Kanatlı ilk Eti biskivüsinin hamurunu yoğurmuştu.

ÜLKER DE KATILDI

Gülay Kanatlı için cuma namazı sonrası Eskişehir'in Hoşnudiye Mahallesi'ndeki Gümülcine Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Ülker'in sahibi Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in de aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı ile Gülay Kanatlı'nın 57 yıllık eşi Firuz Kanatlı, çocukları Firuzhan Kanatlı, Gülden Kanatlı Derbil ve Aydan Kanatlı ile çok sayıda kişi katıldı.

30746629.jpg

Ülker’in kurucusu Sabri Ülker’in vefatının ardından Firuz Kanatlı da gazetelere duygusal bir ilan vererek aileye başsağlığı dilemişti.Firuzhan Kanatlı cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Aydan Kanatlı da annesinin tabutuna önce yazma serdi ardından da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Gümülcine Cami avlusuna cenazeye katılanlar sığmayınca, tabut caminin arka bahçe giriş bölümüne alındı. Aydan Kanatlı da cenaze namazında önde saf tuttu. Gülay Kanatlı'nın cenazesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanında gözyaşları içinde toprağa verildi.

30746630.jpg

İlk Eti bisküviyi yoğuran kadın

ETİ Şirketler Grubu’ndan Gülay Kanatlı’nın vefatıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “1958 yılında Firuz Kanatlı ile evlenerek ETİ’nin tüm kuruluş sürecinde Firuz Kanatlı ile birlikte mücadele veren, üretime geçmeden önce bisküvi hamurlarını evinde yoğurarak denemeler yapan Gülay Kanatlı, ETİ’nin yıllar itibari ile büyüyerek Türkiye’nin lider gıda firmalarından biri haline gelmesinde çok büyük bir emeğe sahip. Girişimci bir ruha sahip olan Gülay Kanatlı, Firuz Kanatlı’nın hayallerine kendi hayallerini de katarak Eti’nin hamurunu yoğurmuş, Anadolu kadınının azimli, sebatkâr ve kadirşinas yönünün temsilcisi olmuştur.

30746631.jpg

Her zaman daha çok üretmeyi ve ülkesine daha fazla hizmet etmeyi arzu eden Gülay Kanatlı, bu yönüyle yeni nesle de örnek olmuştur. Hayata; elini, emeğini ve ruhunu koyan Gülay Kanatlı sevenlerinin hafızalarında ‘Eti Anne’ olarak yer etmeye devam edecektir. Gülay Kanatlı, 73 yıllık hayatında girişimci kişiliğiyle farklı sektörlerde gerçekleştirdiği yatırımlarla büyük başarılara imza atmıştır.”

30746634.jpg

Hayırsever olan, vefatı iş dünyası ile Eskişehir’de büyük üzüntüyle karşılanan 1942 doğumlu Gülay Kanatlı, İstanbul Moda’da büyüdü. Anne tarafından ise Trabzonlu. Cumhuriyet döneminde en ilginç siyasi cinayetlerden birine kurban giden Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey’in torunu. Babası bankacı, annesi ev kadınıydı. 1958 yılında, daha 16 yaşında Firuz Kanatlı ile evlenip İstanbul’dan Eskişehir’e taşındı. 17 yaşında ilk çocuğunu kucağına alan Gülay Kanatlı, 21 yaşına geldiğinde 3 çocuk annesiydi. 2 kızı, bir oğlu olan Gülay Kanatlı un fabrikasında çalışan İsviçre’de eğitim görmüş Firuz Kanatlı’nın ‘bisküvi üreteceğim’ demesinden sonra ilk bisküvi denemelerini yapmaya başladı. Ve ilk fabrikalarını Bozhöyük’te kurup, Etimek yapmaya başladıklarında tarif Gülay Kanatlı’nındı. ETİ’nin büyümesiyle Gülay Kanatlı da boş durmadı. Önce tekstil şirketi kurdu. Çocukları ile birlikte Çin ve İtalyan lokantaları açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler