Akıl hastası da savunma yapacak

 Akıl hastası sanığın savunması alınmadan yargılamaya devam edilmesi ve sanık hakkında karar verilmesinin aykırı olduğunu bildiren Yargıtay, akıl hastası da olsa savunma alınması gerektiği görüşünü açıkladı.  Yargıtay dosyayı geri gönderdi. Mahkeme aynı k

Akıl hastası da savunma yapacak

 

Akıl hastası sanığın savunması alınmadan yargılamaya devam edilmesi ve sanık hakkında karar verilmesinin aykırı olduğunu bildiren Yargıtay, akıl hastası da olsa savunma alınması gerektiği görüşünü açıkladı. 

 

Yargıtay dosyayı geri gönderdi. Mahkeme aynı kararda direnirse Yargıtay son sözü söyleyecek. Genel Kurul da savunma alınma gerektiği görüşünde birleşirse akıl hastalarından da savunma alınacak. Kararı yorumlayan bir hâkim “Bu karar kendi içinde çelişkili, akıl hastasının savunmasını nasıl alacaksınız ki. Yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler