Akçakale'ye 50 psikososyal uzman

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki vatandaşlara 50 kişiden oluşan uzman ekip tarafından psikososyal alanda destek verileceğini söyledi.Şahin, Grand Otel’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle katıldığ

Akçakale'ye 50 psikososyal uzman

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki vatandaşlara 50 kişiden oluşan uzman ekip tarafından psikososyal alanda destek verileceğini söyledi.

Şahin, Grand Otel’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle katıldığı istişare toplantısının ardından basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. Suriye tarafından atılan top mermisinin patlaması sonucu 5 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bakanlık olarak yapacakları çalışmaları açıklayan Şahin, sosyal afet ve bu gibi ani olaylarda toplumun fiziksel bir ihtiyacının olduğuna dikkat çekti.

Van depreminde ve Suriyeli mülteciler için de bu noktada çalışmalar yaptıklarını kaydeden Şahin, “Akçakale için şu anda gördüğümüz böyle bir ihtiyaçtan dolayı 50 kişilik bir uzman ekip hazırladık. Her aileyi tek tek uzmanlarımız dolaşacak. Psikososyal destek verilecek. Bu konuda eğitim almış, psikoloji uzmanlığı olan arkadaşlarımız tarafından ziyaret edilecek.” ifadelerini kullandı.

Yapılan tespitlerin bakanlığa geldikten sonra edinilen bilgi ve talepler doğrultusunda kendilerinin de gidebileceğini aktaran Şahin, “Halkımızın bu süreci çok daha kolay atlatmaları konusunda bütün sistemimizi oluşturduk. Desteklerimizi hazırladık. Bugün öğleden sonra bakanlığımızdan 50 kişilik heyet genel müdürlüğümüzün başkanlığında çalışmalara başlayacak.” diye konuştu.

Akçakale’de hayatını kaybedenlerin şehit sayılması ile ilgili MHP’nin teklifine yönelik açıklamada bulunan Şahin, “Bizim son çıkardığımız şehit yakını ve gazilerle ilgili yasada, terörden dolayı zarar gören sivil vatandaşlarımız için de mali destek konusunda imkanlar var. Fakat bu değişik bir durum. Uluslar arası bir durum söz konusu. Bu yüzden tek başıma bakanlığımın ‘Şu yasanın şu maddesine göre şunu yapacağız’ dediğimiz bir durum söz konusu değil.

Uluslar arası hukuk, Dışişleri ve bu konuda yapılan uluslararası çalışmalar ve Birleşmiş Milletler (BM)’in ilgili maddelerine göre gerekli çalışmayı yapmamız gerekiyor. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda ben Dışişleri Bakanımız'la da bu konuyu konuşacağım. Oradaki vatandaşlarımızın, şehitlerimizin ailelerinin, geriye kalanlarının, mağduriyetini her türlü giderecek bir çalışmanın takipçisi olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler