AK Parti'nin Etik Kurulu'ndaki Trabzonlu!

1 Kasım seçiminden zaferle çıkan AK Parti'nin yeni dönem uygulamalarından biri de "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" oluşturmak oldu.   Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'na Trabzonlu şeref Malkoç'ta dahil edildi.   Kurul, parti politikalarını, kurucu değerler bağlam

AK Parti'nin Etik Kurulu'ndaki Trabzonlu!
1 Kasım seçiminden zaferle çıkan AK Parti'nin yeni dönem uygulamalarından biri de "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" oluşturmak oldu.
 
Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'na Trabzonlu şeref Malkoç'ta dahil edildi.
 
Kurul, parti politikalarını, kurucu değerler bağlamında inceleyecek. Parti üyeleri hakkında resen inceleme yapabilecek. Kurul ile ilgili bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Zaman içerisinde parti politikalarında, bazı arkadaşlarımızın çeşitli pratiklerle ya da söylemlerle ayrışması söz konusu olabiliyor. Bu tip sapmaların önüne geçmek için bilinen mekanizmaların ötesinde daha sistematik bir çalışmaya ihtiyaç duyuldu. Tüm AK Parti kadrolarının, AK Parti tüzüğü ve programında belirlenen kurucu değerlere göre siyaset yapması amacıyla, bu kurulun önemli bir işlevi olacağını düşünüyoruz" dedi.
 
7 KİŞİLİK EKİP
 
Kurul şu isimlerden oluşacak:
 
Prof. Dr. Raşit Küçük: Diyanet'in Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'ndan geçen yıl emekliye ayrıldı. İslam ticareti hukuku konusunda uzman.
 
Prof. Dr. Nazif Gürdoğan: Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi. AK Parti'nin kurucuları arasında yer alıyor.
 
Dr. Ömer Bolat: Eski MÜSİAD Başkanı. Ekonomi doktorası bulunuyor.
 
Şeref Malkoç: Hukuk kökenli bir siyasetçi. AK Parti öncesinde iki dönem milletvekilliği yapan Malkoç, Numan Kurtulmuş ile birlikte HAS Parti'den AK Parti'ye geçti. AK Parti'nin YSK'daki temsilciliği görevini yürütüyor.
 
Güldal Akşit: AK Parti'nin kurucu üyelerinden. Abdullah Gül hükümetinde Turizm Bakanı olan Akşit, ilk Tayyip Erdoğan hükümetinde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı'ydı.
 
Ahmet Cemil Tunç: Necmettin Erbakan'ın başbakan olduğu 54. Hükümet'te, Diyanet ve Vakıflar'dan sorumlu devlet bakanlığı yaptı. Eylül ayındaki kongre öncesinde AK Parti'nin Merkez Disiplin Kurulu'nda yer aldı.
 
Halide İncekara: AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı'nı yürütüyor. Ekonomist olan İncekara, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarıyla öne çıktı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler