AK Parti'den sevkiyat ve Oslo açıklaması

 "(CHP'li Haluk Koç'un açıklamaları) CHP'nin bu siyaset yapma tarzını gösteren bir olaydır. Zira Sayın Koç'un belge diye söylediği şeyin belge olmadığı bir gerçek. Fiyasko bir açıklamadır" Beyoğlu Romanlar 2012 Konferansı'na katılan Başbakan Yardımcısı Be

AK Parti'den sevkiyat ve Oslo açıklaması

 

"(CHP'li Haluk Koç'un açıklamaları) CHP'nin bu siyaset yapma tarzını gösteren bir olaydır. Zira Sayın Koç'un belge diye söylediği şeyin belge olmadığı bir gerçek. Fiyasko bir açıklamadır"
 
Beyoğlu Romanlar 2012 Konferansı'na katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, basın mensuplarının Bingöl-Muş karayolunun 16'ncı kilometresinde birliklerine dönen silahsız askerleri taşıyan konvoya düzenlenen saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı. 
 
SPEKÜLATİF DEĞERLENDİRMELERE İTİBAR ETMEMEK LAZIM 
 
Askerlerin sevkiyatla ilgili sorun olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Bu konularla ilgili gerçek bir bilgiye sahip olarak konuşmanın doğru olduğuna inanıyorum. Çünkü maalesef spekülasyon yaparak, bazı konular üzerinden değerlendirmeler yapılıyor. Gerçeğe dayanmadığı içn de kamuoyu yanıltılıyor. Konuyla alakalı değerledirmeler de bu tür değerlendirmelerdir. Bununla ilgili gerekli incelemeler yapıldıktan sonra sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir. O yüzden spekülatif olan değerlendirmelere itibar etmemek lazım" diye konuştu. Bozdağ, askerlerin helikopter yerine otobüsle sevk edilmesine yönelik eleştiriler sorulunca da, "Bunlara ilişkin değerlendirmeleri ben işin doğrusu gerçek bir bilgiye dadyanarak yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum" dedi. 
 
CHP POLİTİKA ÜRETEMİYOR 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, 2010'da Oslo'da İngiltere'nin hakemliğinde MİT mensupları ile PKK arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin mutabakat metnine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine ise Bozdağ, "CHP'nin bu siyaset yapma tarzını gösteren bir olaydır. Zira Sayın Koç'un belge diye söylediği şeyin belge olmadığı bir gerçek. Daha önceki aylar içerisinde, Şubat ayı içerisinde Türkiye'nin bazı gazetelerinde yer almış bir haber ve bu haber de bizzat Sayın Başbakanımız tarafından tekzip edilmiş bir haber. Tabi tekzip edilmiş, daha önce yayınlanmış bir haberi şimdi yeni bir bilgiymiş, belgeymiş gibi ortaya koymak etik, ahlaki olarak doğru bir yaklaşım değildir. Bu şunu gösteriyor, CHP politika üretemiyor, proje ortaya koyamıyor. Birileri önüne bir şey getirdiği zaman da mal bulmuş mağribi gibi onun üzerine atlıyor. Doğru mu, eğri mi, bu gerçek mi, değil mi, araştırmasına girmeden ortaya koyuyor. Daha sonra da yaptığının yanlış olduğu ortaya çıkınca da büyük bir pişkinlikle yoluna devam ediyor. Maalesef bu da onun gibi fiyasko bir açıklamadır. CHP, önüne gelen her şeye inanırsa yolunu bulamaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler