AK Parti ve CHP önemli uzlaşmalar oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.Haluk Koç'un açıklamalarından satır başları:Önce CHP'nin çıkarları değil önce Türkiye'nin çıkarları çerçevesindeki siyaset anlayışımı

AK Parti ve CHP önemli uzlaşmalar oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Haluk Koç'un açıklamalarından satır başları:

Önce CHP'nin çıkarları değil önce Türkiye'nin çıkarları çerçevesindeki siyaset anlayışımıza tüm çevrelerden olumsuz tepkiler gelmesine rağmen devam ettik. AK Parti ile CHP arasında bir ön görüşme süreci başladı. Görüşmelerde yapıcı olmaya çalıştık.

"İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZDIR"

Basında bizlerden bir açıklama olmamasına rağmen bazı haberler çıkmaktadır. Bugün de iki haberi yalanlama ihtiyacı duyduk. Onun dışında anayasal özgürlükler kişi hak ve özgürlükleri, toplumsal uzlaşı gerektiren konular. Milli Eğitim gibi alt başlıklar detaylı bir şekilde görüşülmüştür. Detaylı bir görüşmeydi. AK Parti hazırlıksızdı bizi dinledi gibi iddialar tamamen asılsızdır. Herkes son derece hazırlıklı geldi.

7 Haziran öncesinde söylediklerimizi objektif olarak masaya getirdik. Tabi ki farklılıklar olacaktır ama uzlaşılan önemli noktalar da vardır. Bizler orada kara verici konumda değildik. Daha yetkili organ kararı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun kararı henüz bir berraklık arz etmediği için sonuç da kesinlik ifade etmiyor. Bizler CHP kanadı olarak genel başkanımıza her türlü gelişmeyi günlük rapor ediyorduk ve o raporları tekrar toparladık ve Sayın Kılıçdaroğlu'na tekrar sunacağız.

"TUTUMUMUZ AÇIK VE BERRAKTIR"

İki farklı görüşlü partiler olarak bu tutumu neden sergiledik? Birinci sınıf demokrasiyi hedefleyen bir Hükümet kurulması için çalıştık çabalarımızı esirgemedik. İçimizde yaşadığımız konuları bütün yalınlığı ile ifade etmeye gayret ediyoruz. Sonuç ne şekilde gelişir bilmiyorum. Bizim tutumumuz açık net anlaşılır ve berraktır.

"PKK MUTLAKA SİLAH BIRAKMALIDIR"

Güçlü bir Hükümet için çabalarımızı ortaya koyduk. Şehitlerimiz var. Öfkeliyiz demiştim, bunları yaşamak istemiyoruz. PKK mutlaka silah bırakmalıdır. Türkiye'de huzurun ön şartıdır, açık ve nettir. Ondan sonrasında oluşacak sağlıklı bir programla, reform kararlarıyla Türkiye hem sürdürülebilir bir kalkınma hedefine ulaşabilir çok daha huzurlu yaşanabilir bir Türkiye'ye ulaşmak mümkündür.

"CHP TAVRINI ORTAYA KOYMUŞTUR"

Bu ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz. Yurttaşlarımızın haklı taleplerini duyması gereken kurum siyaset kurumudur. Burada hiçbir partiye öğüt verecek durumda değilim ama bir ödev verilmiştir. “Huzuru sağlayın kardeşim” ödev budur. CHP tarafını seçmiş ve tavrını da koymuştur.

"İSTEMEMEK YAPICI DEĞİLDİR"

Sandıktan çıkan milli iradenin talepleri doğrultusunda üzerime düşeni yapmaya hazırım demiştir. Yurdun çeşitli yerlerinde güvenlik bölge ilanları var. Kamu güvenliğini sağlama konusunda bir takım boşluklardan doğan sıkıntılardır. Arkadaşlarımız bu yurt bölgelerine gidip halkla, görevli kişilerle görüşüp görev yapacaklardır. Gölgede oturup çözümsüzlük üretmek değildir, zor zamanlarda elini taşın altına sokmaktır. İstememek, reddetmek, kabul etmemek yapıcı değildir. Millete de hizmet etmez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler