AK Parti Trabzon Milletvekilleri mazbatalarını aldı!

26. Dönem Milletvekili Genel Seçim’inde AK Parti’den milletvekili seçilen Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve Salih Cora mazbatalarını aldı.  Trabzon Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde düzenlenen törende İl Seçim Kuru

AK Parti Trabzon Milletvekilleri mazbatalarını aldı!

26. Dönem Milletvekili Genel Seçim’inde AK Parti’den milletvekili seçilen Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve Salih Cora mazbatalarını aldı. 


Trabzon Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde düzenlenen törende İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mazlum Kurtoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve Salih Cora mazbatalarını takdim etti. 


Törende 3 dönemdir milletvekilliği için seçimlere giren ve ilk defa milletvekili seçilen Salih Cora’ya mazbatasını veren Hakim Kurtoğlu, “Salih Bey için mazbatayı çok zor bulabildik. Çünkü 5’inciyi düşünmüyorduk. Ama hayırlı uğurlu olsun” şeklinde espri yaptı. Salih Cora ise, “Avukatlık görevimi ilk defa hakimimiz karşısında gerçekleştirmiştim. Vekil olarak ilk mazbatamı da hakimimizin elinden aldım” yanıtını verdi. Bunun üzerine Hakim Kurtoğlu, “İlk duruşmamızda kavga etmek üzereydik. Trabzonlu olarak kavga aşamasına gelmiştik. Herkes kendi haklarını savunuyordu. Hiçbir zaman gücenmedik. Dostluğumuz her zaman devam ediyor” dedi.

Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Türkiye’nin 1 Kasım seçimleriyle yeniden depara kalktığını belirterek, “Millet görevini yerine getirmiştir, görev artık AK Parti’dedir” dedi.

dsc_0069.jpg

26.’ıncı dönemin hem ülkeye hem de demokrasiye hayırlı uğurlu olmasını dilediğini kaydeden Soylu, “Milletimizin ortaya koymuş olduğu sonuç bölgemizin ve geleceğimizin önemli ölçüde nasıl şekilleneceğini tayin etmiştir Türkiye 21.’inci yüzyıla iyi bir yürüyüşle başlamıştır. Şu soruyla karşı karşıya kalmıştır; ‘Bu yürüyüş hızı devam edecek mi?’ Bu yürüyüşün hızının devam edip etmeyeceğini belirleyen milletimizdir. Milletimiz 1 Kasım’da buna karar vermiştir. Türkiye aldığı sonuç itibariyle en önemli kararı milletiyle, demokrasiyle vermiş olduğu reyle bir karar olarak neticelendirmiştir. Şimdi reform zamanıdır. Şimdi çalışma zamanıdır. Şimdi Türkiye’ye ve dünyaya yeni Türkiye’yi demokratik, güçlü Türkiye’yi anlatma zamanıdır. AK Parti’de bugün çok güçlü bir reform iştahı vardır. Demokrasiyi daha fazla yükselme iştahı vardır. Bu iştahı AK Parti’ye sağlayanda milletin desteğidir. Bu milletin desteğinin sorumluluğu AK Parti kadrolarının üzerindedir. Türkiye zaman kaybetmeden hükümet programıyla icraatlarıyla, yürütme anlayışıyla 2023’ü, 2053’ü ve 2071’i hedeflediği noktaya taşıyacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

dsc_0036-001.jpg

Son 5 ayda Türkiye’nin birçok tartışma yaşadığını dile getiren Soylu, “Rey, oy ve sandık o kadar caziptir ve sonuçta etkilidir ki, sandığa oyların atılması ve belli olmasından sonra tüm tartışmalar gerek içerde gerekse dış dünyada sonra ermiştir. Şimdi maharet zamanıdır. Milletin vermiş olduğu emaneti maharetli bir üslupla yönetme zamanıdır. Şimdi ortak akıl zamanıdır. Şimdi Türkiye’yi tüm medeniyet değerleriyle gelecekle, istikrarla ilerleme ile buluşturmak zamanıdır. Türkiye bir taraftan ilerleyecektir. Bir taraftan da demokrasisini yükseltecektir. Millet görevini yerine getirmiştir, görev artık AK Parti’dedir” ifadelerini kullandı.

“İnanıyoruz ki bizlerde TBMM’deki arkadaşlarımızla birlikte hem şehrimize hem de cennet vatanımıza, Türkiye’den beklentisi olan tüm dünyaya bu beklentilerini karşılayabilecek ölçüde hizmet etmeye çalışacağız” diyen Soylu, “Bunu da bize verilen emanete layık ve hayırlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. İnancımız odur. Türkiye ailesi bize büyük bir destek vermiştir. Bu büyük ailenin vermiş olduğu sorumluluk inşallah bir taraftan ekonomisiyle bir taraftan dış dünyadaki itibarımızla, bir taraftan değerlerimizle geleceğe adım atma ile ve diğer taraftan da demokratik yükselmeyle birlikte inanıyoruz ki memleketimize ve milletimize yakışır, yaraşır ve beklentilerini karşılayabilir hizmet dönemi olacaktır. Türkiye 1 Kasım seçimleriyle yeniden depara kalkmıştır” şeklinde konuştu.

dsc_0024-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler