AK Parti ile HDP arasında koalisyon

DSP Genel Başkanı Başkanı Masum Türker, partisinin Yunusemre İlçesi Teyfikiye Mahallesi 3822 Sokak'taki yeni il başkanlığı binasının açılışını yapmak üzere Manisa'ya geldi. DSP Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk ve yaklaşık 50 kadar partili tarafından karşıla

AK Parti ile HDP arasında koalisyon

DSP Genel Başkanı Başkanı Masum Türker, partisinin Yunusemre İlçesi Teyfikiye Mahallesi 3822 Sokak'taki yeni il başkanlığı binasının açılışını yapmak üzere Manisa'ya geldi. DSP Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk ve yaklaşık 50 kadar partili tarafından karşılanan Türker, Türkiye'nin şu anda bir kriz içerisine girmeye başladığını ve hükümetin bunun üzerini Merkez Bankası ile yaptığı çatışma ile örtmeye çalıştığını savundu. Türker, "Şu an da Türkiye'de büyük bir kaos yaşanıyor. Aslında ekonomik sıkıntı epeydir var. Şimdi ise bu sıkıntı krize dönmeye başladı. Hükümet bunu Merkez Bankası ile sözde bir çatışma ortamı yaratarak seçime kadar üstünü örtmeye çalışıyor. Petrol fiyatları düşmesine rağmen, sürekli benzin ve mazota zam geliyor. Bu da krizi ortaya koyuyor" dedi.

Son anketlerin AK Parti'nin önümüzdeki genel seçimlerde 276 milletvekilin altında bir milletvekili sayısı çıkaracağını gösterdiğini ileri süren DSP Genel Başkanı Masum Türker, şöyle devam etti:

"Bu anketler kamuoyuna yansıtılmıyor. Ama iktidar partisi mensupları bu anketin sonuçlarını gayet iyi biliyor. 276 milletvekilinin altına düşmemek için güvenoyu çalışması yapıyorlar. Bu çalışmada parlamentodaki dağılıma göre önlerinde 3 alternatif var. CHP, MHP ya da HDP ile koalisyon kuracaklar. CHP ve MHP imkansız olduğu için HDP ile bir anket çalışması sonucu koalisyon kurabileceklerini düşünüyorlar. Bunu sağlayabilmek için MİT müsteşarını istifa ettirip, aday gösteriyorlar. Bunlar kamuoyuna bilinçli olarak Davutoğlu ve Hakan Fidan karşı karşıya gelecekmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu politika, siyasal iletişimde özellikle Obama'nın ABD Başkanı seçildiği yıl Obama ile Hillary yarışı gibi gösterilerek güçlü olan Cumhuriyetçiler ikinci plana düşmüştü. Son günde Hillary 'Seçimden çekiliyorum' dedi. Obama başkan seçildi. Aynı yöntemi şimdi AKP Türkiye'de uyguluyor. Muhalefet sanki Hakan Fidan seçimi kazanmış da başbakan olacakmış gibi muamele yapıyor. AKP'nin planında 276'nın altında anketlerde milletvekili çıkınca sayın Başbakan Davutoğlu, 'Başaramadım' diye çekilecek ve yerine Hakan Fidan gelecek. Fidan'ın da Oslo'dan başlayıp, İmralı'da devam eden Kandil görüşmelerine dayanarak HDP ile bir koalisyon kurmanın hedefindeler. Bbunu sağlayabilmek için daha önce sandığa gitmeyen 12.5 milyon seçmenin yine sandığa gitmemesi gerekiyor."

CHP ile koalisyon önerisinde bulunduklarını da açıklayan Türker, bunun hala görüşüldüğünü, Kılıçdaroğlu ve CHP'nin iktidara gelmeleri için solda birçok grubu da içine alan bir sol platform oluşturulması gerektiğini anlattı. DSP lideri, "Eğer sonuç alırsak, geçtiğimiz seçimlerde sandığa gitmeyen 12.5 milyon insandan gelecek en az 10 milyon oyun bu sol koalisyon ittifakına geleceğine inanıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem