Afrin'de Cinderes'e bombardıman başladı

Afrin'de başlatılan operasyonda kuşatılan Cinderes'e bombardıman başladı. Terör hedefleri ateş altına alındı.

Afrin'de Cinderes'e bombardıman başladı

Afrin Harekatı'nda 47. güne girildi. Harekat Cinderes bölgesinde yoğunlaştı. Kuşatma altına alınna Cinderes'teki terör hedefleri havadan ve karadan vuruluyor. Bölgeden son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2940 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre bu sayı gün içinde 2960'a yükseldi. TSK ve ÖSO stratejik öneme sahip Kafr Cenne köyünü teröristlerden temizledi. Bu gece Cinderes operasyonu başlıyor. Cinderes'in çevresi 7 noktadan kapatılırken, 2 çıkış noktasından insani yardım için koridor açılacak.


Afrin Harekatı'ndan (Zeytin Dalı Harekatı) bugün 47. gün. Şu ana kadar harekatta 2960 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin Afrin-Cinderes hattı koparıldı. Cinderes'e meskun mahal operasyonu için hazırlıklar devam ediyor.

Batı cephesinde Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderes'te, ilk kez bugün sokak çatışmaları yaşandı. Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO güçleri belde merkezine ilerliyor. Kasabanın dışarıdan çekilen fotoğrafı paylaşıldı.

Afrin'de Cinderes'e bombardıman başladı

CİNDERES OPERASYONU BU GECE BAŞLIYOR

TSK ve ÖSO'nun Suriye'nin Afrin kentinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda son dakika gelişmesi... Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, bu gece Cinderes operasyonu başlıyor. Cinderes'in çevresi 7 noktadan kapatılırken, 2 çıkış noktasından insani yardım için koridor açılacak. Askeri birliklerin intikali tamamlandı. 

BİR KÖY DAHA ALINDI

TSK ve ÖSO, Afrin'in stratejik önemdeki Kafr Cenne köyünü teröristlerden temizledi.

2960 TERÖRİST ETKİSİZ, 154 BÖLGE TEMİZLENDİ

Afrin'de şu ana kadar 2960 teröristin etkisiz hale getirildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanırken 4’ü belde merkezi, 120’si köy, 30’u kritik nokta olmak üzere toplam 154 bölge kontrol altına alındı. TSK ve ÖSO Afrin merkezine 5 kilometre daha yaklaştı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem