Afganistan'da şiddet: 48 ölü

 Afganistan yine kanlı bir gün geçirdi. Ülkenin güneybatısı ve kuzeyinde gerçekleşen saldırılarda, en az 48 kişi öldü, 100'ü aşkın da yaralı var.Ülkenin güneybatısında ve İran sınırı yakınlarındaki Zaranj kentinde meydana gelen dört ayrı patlamada 36 kişi

Afganistan'da şiddet: 48 ölü

 

Afganistan yine kanlı bir gün geçirdi. Ülkenin güneybatısı ve kuzeyinde gerçekleşen saldırılarda, en az 48 kişi öldü, 100'ü aşkın da yaralı var.

Ülkenin güneybatısında ve İran sınırı yakınlarındaki Zaranj kentinde meydana gelen dört ayrı patlamada 36 kişi hayatını kaybetti. 

Ölenlerin çoğunluğunun yaklaşan Ramazan Bayramı için alışveriş yapan siviller olduğu belirtildi. 

Kısa süre sonra da ülkenin kuzeyindeki Kunduz eyaletinden bir saldırı haberi geldi. En az 12 kişinin öldüğü saldırıda, 30'dan fazla kişi de yaralandı. 

Suudi Arabistan'da bulunan Devlet Başkanı Hamid Karzai, şiddetin Ramazan ayı dinlemediğini belirterek, saldırıları kınadı. 

Henüz saldırıları üstlenen olmadı. 

Afganistan'daki yabancı birlikler, güvenlik alanında sorumluluğu aşamalı olarak Afgan güçlerine devrediyor.

NATO 2014 yılının sonuna kadar da Afganistan'dan tamamen çekilmeyi planlıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem