| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 16 Haziran 2026 08:26

AFAD'ın Ahlat kampında Rize'de hayatını kaybeden personel unutulmadı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde AFAD tarafından düzenlenen tematik kampın açılışında, Rize'de görevi sırasında geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren AFAD personeli Ömer Faruk Özkan anıldı. Kampa 76 ilden 411 personel katıldı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen tematik kamp başladı. 76 ilden 411 AFAD personelinin katıldığı kamp, 15-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ahlat'ta bulunan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde düzenlenen kamp kapsamında personele; toplanma, yükleme, intikal, konuşlanma, kapasite geliştirme ve iletişim alanlarında eğitimler verilecek.

afadin-ahlat-kampinda-rizede-hayatini-kaybeden-personel-unutulmadi

Açılışta Rize'deki Acı Kayıp Anıldı

Program öncesinde, Rize'de görevi başındayken geçirdiği elim kaza sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için anma gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, tematik kampların özellikle teşkilata yeni katılan personelin eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

AFAD'ın arama kurtarma kapasitesini her geçen gün artırdığını belirten Ergin, 6 Şubat depremlerinin ardından verilen yeni kadrolarla birlikte teşkilatın bugün 6 bin arama kurtarma teknisyeni ve teknikeri kadrosuna ulaştığını ifade etti.

afadin-ahlat-kampinda-rizede-hayatini-kaybeden-personel-unutulmadi

"Hedefimizi 160 Binlere Çıkardık"

Dr. Sadi Ergin, yıl boyunca yaklaşık 10 tematik kamp ve 70'e yakın tatbikat gerçekleştirildiğini belirterek, afetlere hazırlık kapasitesinin sürekli geliştirildiğini kaydetti.

Türkiye'nin farklı afet riskleriyle karşı karşıya bulunan bir coğrafyada yer aldığını vurgulayan Ergin, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin arama kurtarmacı diye çıktığımız hedefimizi 160 binlere çıkardık. Çok şükür. Bugün ülkemizin karşıla herhangi bir afette 160 bin kişiyi düdüğü çaldığımız anda toplanacağını biliyoruz. Bu bizim için çok büyük bir güç."

Ahlat'tan AFAD Ekiplerine Destek Mesajı

Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ise Türkiye'nin farklı illerinden gelen AFAD ekiplerini ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Gülmez, AFAD personelinin koordinasyon eğitimlerini en iyi şartlarda gerçekleştirebilmesi için belediye ve ilçe halkı olarak gerekli desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

afadin-ahlat-kampinda-rizede-hayatini-kaybeden-personel-unutulmadi

Ortak Çalışma ve Uyum Hedefleniyor

AFAD Bitlis İl Müdürü Kerem Oruk da konuşmasında, başta şehitler olmak üzere hayatını kaybeden tüm görevlilere rahmet diledi.

Tematik kampın afetlere hazırlık açısından önemli katkılar sağlayacağını belirten Oruk, eğitimlerde kondisyonun artırılması, ortak çalışma dilinin geliştirilmesi, ekip uyumunun güçlendirilmesi ve olası afetlerde koordinasyonun daha etkin hale getirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!