Adı 10 yerden silindi!

 İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce Ulusal Adres Veri Tabanında yapılan inceleme sonucunda Kenan Evren ismi verilen cadde, sokak, bulvar, meydanlardan 10’nunun isminin değiştirildiği tespit edildi. Evren’in adını taşıyan İs

Adı 10 yerden silindi!

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce Ulusal Adres Veri Tabanında yapılan inceleme sonucunda Kenan Evren ismi verilen cadde, sokak, bulvar, meydanlardan 10’nunun isminin değiştirildiği tespit edildi.
 
Evren’in adını taşıyan İstanbul Küçükyalı’da bulunan İkmal, Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kışlası’na 15 Kasım 1989 tarihinde verilen ‘Kenan Evren Kışlası’ ismi ise yerinde duruyor. Konuyla ilgili soru önergesine yanıt veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bu yönde bir çalışma olmadığını açıklamıştı
 
Manisa’da, Kenan Evren ismini taşıyan iki yer adı değişti. Manisa’nın Ahmetli ilçesindeki Kenan Evren caddesine, Turgut Özal’ın adı verildi. Saruhanlı ilçesinde yer alan cadde ise ‘Gazeteci Hasan Tahsin’ adını aldı. Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki ‘Kenan Evren’ adı ise ‘Demokrasi’ ile değiştirildi.
 
Marmaris’teki Kenan Evren Meydanı da ‘Cumhuriyet’ adını aldı. Yalıkavak’taki caddenin adı ise ‘Günbatımı Caddesi’ oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem