Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 14 Ağustos 2026 15:54 Güncellenme tarihi: 14 Ağustos 2026 16:30

Adalet Bakanlığı açıkladı: 2026’da 245 kişi Türkiye’ye iade edildi

Adalet Bakanlığı, 2026 yılında yurt dışından Türkiye’ye iade edilen şahıs sayısının 245’e ulaştığını açıkladı. Bakanlık, 1 Temmuz’dan bu yana 12 ülkeden 48 kişinin daha Türkiye’ye getirildiğini bildirdi.

Adalet Bakanlığı, suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen iade süreçlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, 2026 yılının ilk yarısında 31 farklı ülkeden 197 kişinin Türkiye’ye iade edildiğini, 1 Temmuz’dan bu yana ise 12 ülkeden 48 kişinin daha getirildiğini belirtti.

Böylece 2026 yılında yurt dışından Türkiye’ye iade edilen şahıs sayısının 245’e ulaştığı kaydedildi. Son bir buçuk ayda Türkiye’ye iade edilenlerin 24’ünün Gürcistan’dan, 8’inin Almanya’dan, 6’sının ise Yunanistan’dan getirildiği bildirildi.

SUÇLULARIN İADESİ İÇİN ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ SÜRÜYOR

Adalet Bakanlığı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde suç ve suçlularla mücadelede ulusal ve uluslararası iş birliğinin güçlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Suç işleyip yurt dışına kaçarak Türk adaletinden kurtulacağını düşünenlerin peşini bırakmıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, iade süreçlerinin yakından takip edildiğini ve çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi.

“REDKİTLER” LİDERİ TÜRKİYE’YE İADE EDİLDİ

Organize suç örgütlerine yönelik çalışmalara da değinilen açıklamada, uzun süredir takip edilen dosyalarda önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı, “Redkitler” suç örgütü lideri F.D.’nin 13 Ağustos 2026 tarihinde Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.

“CAMGÖZLER” YÖNETİCİSİ İÇİN İADE KARARI

Adalet Bakanlığı, 2020 yılında Arjantin’den iadesi talep edilen “Camgözler” suç örgütü yöneticisi S.K. hakkında da gelişme yaşandığını duyurdu.

Açıklamada, “Son olarak 2020 yılında Arjantin'den iadesini talep ettiğimiz Camgözler suç örgütü yöneticisi S.K.’nın ülkemize iadesine karar verildi” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın 28 Temmuz 2026 tarihli bildiriminin ardından, 31 Temmuz’da İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarıyla gerekli koordinasyonun sağlandığı ve S.K.’nın Türkiye’ye getirilmesine yönelik seyahat programının oluşturulduğu belirtildi.

S.K.’nın 13 Ağustos’ta Arjantin’de teslim alındığı, İstanbul’a ulaşmasının planlandığı kaydedildi.

“TÜRK ADALETİ ONLARIN PEŞİNDE OLACAKTIR”

Adalet Bakanlığı açıklamasında, yurt dışına kaçan suçluların Türk adaletinden kurtulamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, “Aziz milletimiz müsterih olsun: Suçlular için hiçbir ülke güvenli liman değildir. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, aradan ne kadar zaman geçerse geçsin Türk adaleti onların peşinde olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık ayrıca süreçte iş birliği yapılan İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile suçluların iadesi ve adli yardımlaşma süreçlerinde Türkiye ile iş birliği yapan ülkelerin yetkili makamlarına teşekkür etti.

Kaynak: Haber Bülteni

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!