ABD Büyükelçiliği önünde Obama protestosu

Ankara'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, ABD Başkanı Barack Obama'nın G-20 Zirvesi için Türkiye'ye gelecek olmasını ABD Büyükelçiliği önünde protesto etti.TGB üyesi bir grup, Güvenpark önünde toplanarak ABD Ankara Büyükelçiliği'ne yürüdü. E

ABD Büyükelçiliği önünde Obama protestosu

Ankara'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, ABD Başkanı Barack Obama'nın G-20 Zirvesi için Türkiye'ye gelecek olmasını ABD Büyükelçiliği önünde protesto etti.

TGB üyesi bir grup, Güvenpark önünde toplanarak ABD Ankara Büyükelçiliği'ne yürüdü. Ellerinde ayakkabı ve çuval ile Karanfil Sokak ve Tunus Caddesi üzerinden büyükelçiliğe yürüyen grup, 14 Kasım'da Antalya'da düzenlenecek G-20 Zirvesi için ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye gelecek olmasını protesto etti. Çevik Kuvvet ekipleri, Kennedy Caddesi üzerinde arama noktası oluşturdu. Arama noktasından geçen TGB üyeleri, Çağdaş Sanatlar Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "1945 Japonya; Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasıyla 250 binin üzerinde insan yakılarak yok edildi. 1954 Guetemala; 140 bin Guetemalalı katledildi. 1965 Vietnam; arkada 1.5 milyon ölü ve 100 binlerce sakat bırakıldı. 1991 ve 2003 Irak; ilkinde 100 binin, ikincisinde 1 milyonun üzerinde Iraklı katledildi. 2001 ve 2014 Afganistan; 70 binin üzerinde Afgan katledildi. 2011 Suriye; demokrasi bahanesiyle iç savaş kışkırtılarak 200 binin üzerinde Suriyeli öldürüldü ve 11 milyon insan ülkesini terk etmek zorunda bırakıldı. Bütün bu cinayetlerin sorumlusu, emperyalist devlet Amerika'nın başkanı, en büyük terörist Obama, Türkiye'ye geliyor" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler