825 Suriyeli Türkiye'ye sığındı

Beşşar Esed rejimine bağlı silahlı güçler ile muhalif savaşçılar arasında devam eden savaştan kaçan, aralarında askerlerin ve 4 yaralının bulunduğu 825 Suriyeli Türkiye'ye sığındı.Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gele

825 Suriyeli Türkiye'ye sığındı

Beşşar Esed rejimine bağlı silahlı güçler ile muhalif savaşçılar arasında devam eden savaştan kaçan, aralarında askerlerin ve 4 yaralının bulunduğu 825 Suriyeli Türkiye'ye sığındı.

Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelen, arasında kadın ve çocukların bulunduğu 825 Suriyeli, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu. 

Güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınan Suriyeliler, Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne getirildi. 

Grupta bulunan 3'ü albay, 2'si üsteğmen 25 asker ve aileleri Apaydın Kampı'na, diğer Suriyeliler ise Şanlıurfa'ya gönderildi. 

Halep kentine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda silahla yaralandığı belirtilen 4 Suriyeli de ambulanslarla alınarak Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem