79 yaşında 20 ay hapis yatacak

 BDP'nin Diyarbakır'da 14 Temmuz günü olaylı geçen mitinge katılmak üzere yola çıkan ve arkadaşlarıyla birlikte Siirt çıkışında gözaltına alınan Sitti Şen, sorgulanmak üzere Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Burada yapılan soruşturmasında Sitti Şen'in,

79 yaşında 20 ay hapis yatacak

 

BDP'nin Diyarbakır'da 14 Temmuz günü olaylı geçen mitinge katılmak üzere yola çıkan ve arkadaşlarıyla birlikte Siirt çıkışında gözaltına alınan Sitti Şen, sorgulanmak üzere Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Burada yapılan soruşturmasında Sitti Şen'in, 30 Ağustos 2006'da Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto amaçlı düzenlenen açlık grevine katıldığı, bu nedenle hakkında, Örgüt propangandası yapmak iddasıyla açılan dava nedeniyle 20 aylık hapis cezası aldığı, bu cezanın da Yargıtan 9'ncu Ağır Ceza Dairesi'ne onandığı ortaya çıktı. Toplam 7 çocuk annesi, Şen, tutuklanarak Siirt E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

 

KIZI MAYINA BASARAK, OĞLU ÇATIŞMA ÖLDÜ, BİR OĞLU CEZAEVİNDE


Siti Şen'in kızı Gülistan'ın 1993 yılında Siirt Eruh İlçesi'ne bağlı Balıkavak Köyü civarında bastığı mayının patlaması sonucu hayatını kaybettiği, oğlu Mehmet'in ise, PKK'ya katıldıktan sonra 1996 yılında yaşamını yitirdiği, diğer bir oğlu olan Abdullah'ın da, PKK davasında Almanya'da hala cezaevinde tutulduğu öğrenildi.

 

'BU ÜLKEDE HUKUK VARSA, ANNEM SERBEST KALIR' 


Sitti Şen'in en büyük oğlu Şükrü Şen, bugün cezaevindeki annesini ziyaretinden sonra İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın ile birlikte gazetecilere açıklama yaptı. Annesinin cezaevine gönderilmesini, Devletin bir ayıbı olarak değerlendiren Şükrü Şen, Tek temennimiz annemizin cezaevinden çıkmasıdır.

Hukuk varsa cezaevinden çıkacak, bu kesinlikle hukukla hiçbir alakası yoktur, Bu bir zorbalıktır. Anneme hukuki destek için İHD'den yardım talebinde bulunduk, Savcılığa da dilekçe ile başvurduk dedi.

 

SİTTİ ŞEN'İN ÇOK CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VAR 


İnsan Hakları Derneği Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın da, Siiti Şen'in çok ciddi sağlık sorunlarının olduğunu belirterek, Bir hafta öncesinden, 2006 yılında yapılan bir eylemden kaynaklı olarak 79 yaşındaki Sitte Şen adlı anne, tutuklanarak ceza evine konuldu.

Burada bunu ifade etmek istiyorum. Sitti Şen, gerçek anlamda çok ciddi sağlık sorunları yaşayan ve kendi günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak durumda olan bir anamız. Ancak 3'ncü Yargı Paketi'nin çıkarılmasına rağmen Kürt sorununu demokratik çözüme katkı sunacak propağanda suçlarını yasaklayan 3'üncü Yargı Paketi'ne rağmen 79 yaşındaki bir annenin alınıp cezaevine konulmasının, başlı başına bir hukuksuzluk olduğunu ifade etmek istiyoruz.

Hem yargı paketi çerçevesinin, zaten cezasının direkmen düşmesi gerekiyor, bir ikincisi cezaevi infaz kanununa göre de 70 yaş üzerinde olan kişiler kendi evlerinde ceza çekme hakları bulunmaktadır. Bu temelde Cumhuriyet Savcılığı'na aile aracılığıyla bir başvuru yapıldı. Buradan talebimiz budur, 70 yaşın üzerinde olan anne yargı paketi çerçevesinde hem de ceza infaz kanunu kapsamında, bir an evvel tahliye edilmesini bekliyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem