79 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'in Aliağa ilçesinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına tekneyle geçmeye çalışan 79 kaçak göçmen yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Ilıca Burnu, Nemrut Körfezi ile Aliağa merkezin arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde, A

79 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'in Aliağa ilçesinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına tekneyle geçmeye çalışan 79 kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ilıca Burnu, Nemrut Körfezi ile Aliağa merkezin arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde, Aliağa ilçesi Tavşan Adası mevkiinde bir teknede yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan 56'sı Suriyeli, 23'ü Afganistan uyruklu toplamda 79 kişi bulunduğu tespit edildi. Sahil güvenlik ekipleri aralarında 26 çocuk ve 53 yetişkin bulunduğu aşırı yük yüzünden batma tehlikesi içerisinde olan tekneyi alarak en yakın limana çekti.

Gerekli işlemlerin yapılması için limanda bekleyen Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından devlet hastanesine götürülerek doktor raporu alındı. Kaçaklar, ifadelerinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilecek.

79 kaçak göçmen yakalandı

79 kaçak göçmen yakalandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem