6 zabıta 1 seyyar satıcıya saldırdı

 Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde el konulan tezgahını geri almak isteyen seyyar satıcıyı yere yatırıp tartaklayan zabıta görevlileri hakkında inceleme başlat

6 zabıta 1 seyyar satıcıya saldırdı

 

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde el konulan tezgahını geri almak isteyen seyyar satıcıyı yere yatırıp tartaklayan zabıta görevlileri hakkında inceleme başlatıldığını söyledi.

 

Ereğli Belediyesi'nin hafta sonu bu yıl 19'uncusunu düzenlediği festivalin ikinci gününde konser alanında satış yapan Mücella ve İlhan Aluç çiftinin oyuncak tezgahına el koyan zabıta görevlileri, tezgahını geri almak isteyen İlhan Aluç'u yere yatırıp, tartakladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, olaya karışan zabıta görevlilerinin Güneydoğu'da görev yapan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılan uzman çavuşlar olduğunu belirterek. şöyle devam etti:

 

"Uzman çavuşluktan ayrılanları alabiliyoruz. İtfaiye ve zabıta kadrolarını dolduramadığımız için biz de böyle yaptık. Ancak bu olay benim kabul ettiğim bir şey değil. Bunun savunması olmaz. Demek ki eğitilmeleri gerekiyor. Tezgahlarını alıp belediyeye kilitlemeleri doğru. Çünkü biz seyyar satıcılara başka bir alanda yer verdik, ücret de talep etmedik. Ancak onlar konser alanını, festival alanını bastı. Ama olayın kavga boyutuna taşınması yanlış. Kabahatleri saldırmaları. Belediye Başkanlığı Disiplin Kurulu'nu topladık. Yasalar çerçevesinde gerekli inceleme yapılacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler